Volkswagen draait EV-productie verder terug

Zwickau • Volgens Handelsblatt worden in Zwickau dit jaar 230 duizend auto’s gebouwd. Dat is een stuk minder dan de capaciteit van 350 duizend voertuigen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
VW
De VW-fabriek in Zwickau. (Foto: Volkswagen Group)

Volkswagen heeft in de EV-fabriek in het Duitse Zwickau een ploegendienst bij een van de productielijnen voor de ID.3 en Cupra Born geschrapt. Dat was volgens het bedrijf noodzakelijk om de productie aan te passen aan de gedaalde vraag. Als deze niet herstelt, kan ook de tweede productielijn terugschakelen naar een twee-ploegendienst, heeft een woordvoerder van Volkswagen bevestigd aan het Duitse Handelsblatt.

De fabriek in Zwickau bouwt tegenwoordig alleen elektrische auto’s voor de groepsmerken Volkswagen, Cupra en Audi. Tot voor kort werd dat gedaan in een traditionele drie-ploegendienst, inclusief een nachtdienst. Deze is nu grotendeels geschrapt. Volkswagen heeft in de fabriek momenteel ook te kampen met een tekort aan elektromotoren.

Volgens Handelsblatt worden in Zwickau dit jaar 230 duizend auto’s gebouwd. Dat is een stuk minder dan de capaciteit van 350 duizend voertuigen. De afleveringscijfers van de VW Groep liggen momenteel weliswaar een stuk hoger maar daarbij gaat het grotendeels om auto’s die al eerder werden besteld maar door het eerdere chiptekort of andere leveringsproblemen in de keten nog niet aan de klant afgeleverd konden worden, zo legt de Duitse krant uit.

Eerder werd bekend dat Volkswagen drastisch gaat reorganiseren. Het bedrijf verwacht de winst in 2026 met 10 miljard euro te verhogen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Volkswagen draait EV-productie verder terug | Automotive Online

Volkswagen draait EV-productie verder terug

Zwickau • Volgens Handelsblatt worden in Zwickau dit jaar 230 duizend auto’s gebouwd. Dat is een stuk minder dan de capaciteit van 350 duizend voertuigen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
VW
De VW-fabriek in Zwickau. (Foto: Volkswagen Group)

Volkswagen heeft in de EV-fabriek in het Duitse Zwickau een ploegendienst bij een van de productielijnen voor de ID.3 en Cupra Born geschrapt. Dat was volgens het bedrijf noodzakelijk om de productie aan te passen aan de gedaalde vraag. Als deze niet herstelt, kan ook de tweede productielijn terugschakelen naar een twee-ploegendienst, heeft een woordvoerder van Volkswagen bevestigd aan het Duitse Handelsblatt.

De fabriek in Zwickau bouwt tegenwoordig alleen elektrische auto’s voor de groepsmerken Volkswagen, Cupra en Audi. Tot voor kort werd dat gedaan in een traditionele drie-ploegendienst, inclusief een nachtdienst. Deze is nu grotendeels geschrapt. Volkswagen heeft in de fabriek momenteel ook te kampen met een tekort aan elektromotoren.

Volgens Handelsblatt worden in Zwickau dit jaar 230 duizend auto’s gebouwd. Dat is een stuk minder dan de capaciteit van 350 duizend voertuigen. De afleveringscijfers van de VW Groep liggen momenteel weliswaar een stuk hoger maar daarbij gaat het grotendeels om auto’s die al eerder werden besteld maar door het eerdere chiptekort of andere leveringsproblemen in de keten nog niet aan de klant afgeleverd konden worden, zo legt de Duitse krant uit.

Eerder werd bekend dat Volkswagen drastisch gaat reorganiseren. Het bedrijf verwacht de winst in 2026 met 10 miljard euro te verhogen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.