Louwman gaat elektrische stadsauto Microlino verkopen

Louwman • De tweezits elektrische microcar is geïnspireerd op de BMW Isetta uit de jaren ‘50.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Microlino (foto: Louwman)

Dealergroep Louwman gaat de Microlino in Nederland verkopen. In de loop van dit jaar komt de elektrische dwergauto beschikbaar voor de Nederlandse markt, meldt Louwman.

Het kleine wagentje, van 2,44 meter lang en 450 kilo zwaar, is elektrisch aangedreven. Net als bij de oorspronkelijke BMW Isetta, waar de Microlino op is geïnspireerd, zit de deur voor de twee inzittenden aan de voorzijde. Er is een bagageruimte van 220 liter. Er zijn drie accupakketten te verkrijgen, met een actieradius van 90, 175 of 230 kilometer. De topsnelheid is 90 kilometer per uur. Productie vindt plaats in Turijn.

Louwman heeft voor de verkoop een overeenkomst gesloten met het Zwitserse familiebedrijf Micro, dat de dwergauto ontwikkelde. De Nederlandse dealergroep stelt zich ten doel op alle terreinen aanbieder van mobiliteit te zijn. Zo werd deze week ook Fietsvoordeelshop.nl overgenomen. In maart nam Louwman een belang in Mango Mobility. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Louwman gaat elektrische stadsauto Microlino verkopen | Automotive Online

Louwman gaat elektrische stadsauto Microlino verkopen

Louwman • De tweezits elektrische microcar is geïnspireerd op de BMW Isetta uit de jaren ‘50.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Microlino (foto: Louwman)

Dealergroep Louwman gaat de Microlino in Nederland verkopen. In de loop van dit jaar komt de elektrische dwergauto beschikbaar voor de Nederlandse markt, meldt Louwman.

Het kleine wagentje, van 2,44 meter lang en 450 kilo zwaar, is elektrisch aangedreven. Net als bij de oorspronkelijke BMW Isetta, waar de Microlino op is geïnspireerd, zit de deur voor de twee inzittenden aan de voorzijde. Er is een bagageruimte van 220 liter. Er zijn drie accupakketten te verkrijgen, met een actieradius van 90, 175 of 230 kilometer. De topsnelheid is 90 kilometer per uur. Productie vindt plaats in Turijn.

Louwman heeft voor de verkoop een overeenkomst gesloten met het Zwitserse familiebedrijf Micro, dat de dwergauto ontwikkelde. De Nederlandse dealergroep stelt zich ten doel op alle terreinen aanbieder van mobiliteit te zijn. Zo werd deze week ook Fietsvoordeelshop.nl overgenomen. In maart nam Louwman een belang in Mango Mobility. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.