Hedin Automotive ziet winst bijna halveren

Hedin • De Hedin Groep als geheel verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar 71.691 voertuigen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Hedin
(foto: Shutterstock)

Hedin Automotive Group heeft in de eerste jaarhelft een nettowinst geboekt van ruim 46,5 miljoen euro. Dat is 46 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet komt met bijna 3,18 miljard euro wel 70 procent hoger uit, maar dat is voor een groot deel te danken aan acquisities en gunstige wisselkoersen. Worden die factoren niet meegeteld, dan bedraagt de omzetgroei 13 procent.

CEO Anders Hedin: “De ontwikkeling in het tweede kwartaal kwam overeen met die in de eerste drie maanden van het jaar en het is goed te zien dat we organisch blijven groeien. Net als in het eerste kwartaal wordt het resultaat naar beneden gedrukt door lagere verkoopvolumes, hogere operationele en financiële kosten alsmede valuta-effecten en vestigingskosten. In de hele groep hebben we een sterke focus op het opvoeren van de volumes en optimaliseren van de winstgevendheid.’’

De Hedin Groep verkocht als geheel in de eerste zes maanden 71.691 voertuigen, een jaar eerder waren dit er 67.151. Dit jaar gaat het om 28.891 nieuwe en 30.885 gebruikte personenauto’s, 8.391 nieuwe en 2.550 gebruikte bestelwagens en andere commerciële voertuigen, 467 vrachtwagens en 507 motoren.

Hedin meldt verder dat de markt in Nederland sterk was. De verkopen van zowel nieuwe als gebruikte voertuigen kwamen hoger uit dan een jaar eerder. De marges dalen echter licht, wat wordt gecompenseerd door de hogere volumes. ‘De maatregelen die vorig jaar zijn genomen om de kosten te verminderen hebben effect gehad en dragen bij aan het verbeterde resultaat.’

Eerder deze zomer kocht dealerholding Hedin het BMW- en Mini-dealerbedrijf Renova. In augustus gaf de Autoriteit Consument en Markt toestemming voor deze deal. Ook de schadebedrijven werden overgenomen.

Interview Hedin-ceo Eddy Haesendonck: ‘Niemand wordt beter van alleen marktaandeel’Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hedin Automotive ziet winst bijna halveren | Automotive Online

Hedin Automotive ziet winst bijna halveren

Hedin • De Hedin Groep als geheel verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar 71.691 voertuigen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Hedin
(foto: Shutterstock)

Hedin Automotive Group heeft in de eerste jaarhelft een nettowinst geboekt van ruim 46,5 miljoen euro. Dat is 46 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet komt met bijna 3,18 miljard euro wel 70 procent hoger uit, maar dat is voor een groot deel te danken aan acquisities en gunstige wisselkoersen. Worden die factoren niet meegeteld, dan bedraagt de omzetgroei 13 procent.

CEO Anders Hedin: “De ontwikkeling in het tweede kwartaal kwam overeen met die in de eerste drie maanden van het jaar en het is goed te zien dat we organisch blijven groeien. Net als in het eerste kwartaal wordt het resultaat naar beneden gedrukt door lagere verkoopvolumes, hogere operationele en financiële kosten alsmede valuta-effecten en vestigingskosten. In de hele groep hebben we een sterke focus op het opvoeren van de volumes en optimaliseren van de winstgevendheid.’’

De Hedin Groep verkocht als geheel in de eerste zes maanden 71.691 voertuigen, een jaar eerder waren dit er 67.151. Dit jaar gaat het om 28.891 nieuwe en 30.885 gebruikte personenauto’s, 8.391 nieuwe en 2.550 gebruikte bestelwagens en andere commerciële voertuigen, 467 vrachtwagens en 507 motoren.

Hedin meldt verder dat de markt in Nederland sterk was. De verkopen van zowel nieuwe als gebruikte voertuigen kwamen hoger uit dan een jaar eerder. De marges dalen echter licht, wat wordt gecompenseerd door de hogere volumes. ‘De maatregelen die vorig jaar zijn genomen om de kosten te verminderen hebben effect gehad en dragen bij aan het verbeterde resultaat.’

Eerder deze zomer kocht dealerholding Hedin het BMW- en Mini-dealerbedrijf Renova. In augustus gaf de Autoriteit Consument en Markt toestemming voor deze deal. Ook de schadebedrijven werden overgenomen.

Interview Hedin-ceo Eddy Haesendonck: ‘Niemand wordt beter van alleen marktaandeel’Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.