Maxus maakt comeback met Van Mossel

Maxus • Van Mossel maakt bekend door fabrikant SAIC Motor aangesteld te zijn als distributeur en dealer voor de elektrische bestelauto’s van Maxus.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Van Mossel)

Het merk was al wel leverbaar, onder andere via Truckland, en kreeg in 2020 met Maxomotive een officiële vertegenwoordiging in Nederland. Twee jaar geleden werd de Maxus eDeliver9 tijdens de Bestelauto Expo nog uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2022. Daarna werd het stil rondom Maxus.

Nu is bekend geworden dat Van Mossel Automotive Group met onmiddellijke ingang de officiële Nederlandse distributeur van Maxus is. Dat gebeurt via Maxus Distributions, dat onder leiding komt te staan van directeur Ralf van Meer. Daarnaast is Van Mossel aangesteld als dealer van de bedrijfswagens van het Chinese merk.

Voor Nederland zal de focus liggen op de bedrijfswagens. “Maxus vormt in Nederland een welkome aanvulling op onze bedrijfswagenmerken, zoals dit al het geval was in België. Met Maxus gaan we ons specifiek focussen op duurzaam transport en last-mile oplossingen in en rondom de stad”, verklaart Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Group.

Landelijk netwerk

In Nederland is een landelijk netwerk van verkoop- en servicevestigingen uitgerold. De helft van de nieuwe dealerorganisatie wordt ingevuld met Van Mossel Maxus-vestigingen. Aanvullend maken ook de huidige Maxus-dealers Bluekens (dat ook BYD verkoopt), Nijwa en Truckland deel uit van de nieuwe dealerorganisatie, alsmede Autohuis de Poort Amersfoort. Daarmee komt de nieuwe dealerorganisatie op 22 locaties.

Het leveringsgamma start met de eDeliver9 en eDeliver3, laat Van Mossel weten.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Maxus maakt comeback met Van Mossel | Automotive Online

Maxus maakt comeback met Van Mossel

Maxus • Van Mossel maakt bekend door fabrikant SAIC Motor aangesteld te zijn als distributeur en dealer voor de elektrische bestelauto’s van Maxus.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Van Mossel)

Het merk was al wel leverbaar, onder andere via Truckland, en kreeg in 2020 met Maxomotive een officiële vertegenwoordiging in Nederland. Twee jaar geleden werd de Maxus eDeliver9 tijdens de Bestelauto Expo nog uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2022. Daarna werd het stil rondom Maxus.

Nu is bekend geworden dat Van Mossel Automotive Group met onmiddellijke ingang de officiële Nederlandse distributeur van Maxus is. Dat gebeurt via Maxus Distributions, dat onder leiding komt te staan van directeur Ralf van Meer. Daarnaast is Van Mossel aangesteld als dealer van de bedrijfswagens van het Chinese merk.

Voor Nederland zal de focus liggen op de bedrijfswagens. “Maxus vormt in Nederland een welkome aanvulling op onze bedrijfswagenmerken, zoals dit al het geval was in België. Met Maxus gaan we ons specifiek focussen op duurzaam transport en last-mile oplossingen in en rondom de stad”, verklaart Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Group.

Landelijk netwerk

In Nederland is een landelijk netwerk van verkoop- en servicevestigingen uitgerold. De helft van de nieuwe dealerorganisatie wordt ingevuld met Van Mossel Maxus-vestigingen. Aanvullend maken ook de huidige Maxus-dealers Bluekens (dat ook BYD verkoopt), Nijwa en Truckland deel uit van de nieuwe dealerorganisatie, alsmede Autohuis de Poort Amersfoort. Daarmee komt de nieuwe dealerorganisatie op 22 locaties.

Het leveringsgamma start met de eDeliver9 en eDeliver3, laat Van Mossel weten.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.