Bluekens aangesteld als BYD-dealer

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De BYD-besteller ETP3. (Foto: BYD)

De Chinese batterij- en autofabrikant BYD heeft dealerbedrijf Bluekens Group aangesteld als dealer. Bluekens is daarmee de eerste dealer van het merk in Nederland. Dat meldt BYD vandaag. 

Bluekens, dat onder meer Volvo personenwagens en trucks verkoopt, gaat van BYD zowel bestelwagens als trucks verkopen. Bluekens Group en BYD werken al sinds 2007 samen op het gebied van elektrische bussen. Autobinck werd in 2008 aangesteld als importeur van de auto’s van het merk, maar die zijn nooit gekomen. 

Waardevol

“BYD is in veel opzichten een waardevolle toevoeging aan de Nederlandse markt,” zegt Gert-Jan Jonker, general manager van Bluekens EV. Hij ziet ook al de markten waarvoor de elektrische voertuigen van BYD ingezet kunnen worden. “De bestelwagens en vrachtwagens zijn vooral efficiënt voor de activiteiten van retailers, post- en pakketbedrijven en logistieke dienstverleners.” 

Bluekens zag vorig zijn importeurschap van Streetscooter beëindigd worden nadat eigenaar DHL besloot met de productie van het voertuig te stoppen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Bluekens aangesteld als BYD-dealer | Automotive Online

Bluekens aangesteld als BYD-dealer

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De BYD-besteller ETP3. (Foto: BYD)

De Chinese batterij- en autofabrikant BYD heeft dealerbedrijf Bluekens Group aangesteld als dealer. Bluekens is daarmee de eerste dealer van het merk in Nederland. Dat meldt BYD vandaag. 

Bluekens, dat onder meer Volvo personenwagens en trucks verkoopt, gaat van BYD zowel bestelwagens als trucks verkopen. Bluekens Group en BYD werken al sinds 2007 samen op het gebied van elektrische bussen. Autobinck werd in 2008 aangesteld als importeur van de auto’s van het merk, maar die zijn nooit gekomen. 

Waardevol

“BYD is in veel opzichten een waardevolle toevoeging aan de Nederlandse markt,” zegt Gert-Jan Jonker, general manager van Bluekens EV. Hij ziet ook al de markten waarvoor de elektrische voertuigen van BYD ingezet kunnen worden. “De bestelwagens en vrachtwagens zijn vooral efficiënt voor de activiteiten van retailers, post- en pakketbedrijven en logistieke dienstverleners.” 

Bluekens zag vorig zijn importeurschap van Streetscooter beëindigd worden nadat eigenaar DHL besloot met de productie van het voertuig te stoppen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.