Guido Pot adjunct-directeur Nederland bij Xpeng

Xpeng • Ook opent het eerste Xpeng Experience Center binnenkort in Rotterdam.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Guido Pot deputy managing director Nederland Bij Xpeng
Pot rapporteert aan Elvis Chang, managing director Xpeng Zweden en Nederland. (Foto: Xpeng)

Xpeng heeft Guido Pot aangesteld als deputy managing director Nederland. Hij is per 1 februari gestart en heeft als missie om de introductie van het merk in Nederland verder vorm en inhoud te geven. Dat maakt Xpeng bekend middels een persbericht.

Xpeng Nederland is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost en telt momenteel 18 medewerkers. Pot rapporteert aan Elvis Chang, managing director Xpeng Zweden en Nederland.

“Ik zie een zeer gedreven organisatie die met de twee nieuwe elektrische modellen, de P7 en G9, een aantrekkelijke vormgeving en prijsvoering in de markt wil zetten. Ik kijk ernaar uit om hier met mijn ervaring en lokale netwerk in sales, fleetsales en marketing een mooie bijdrage aan te leveren. Vanaf nu zal Nederland nog regelmatiger horen wat Xpeng de automotive te bieden heeft”, aldus Pot.

Guido Pot was de afgelopen tweeënhalf jaar zelfstandig actief als De Introducent, en werkte daarvoor in uiteenlopende managementfuncties bij diverse automerken. Van 2008 tot en met 2018 was hij actief voor Jaguar Land Rover, waar hij de laatste jaren het Fleet & Business team leidde in de Benelux. Ook is Pot actief als maandelijkse anchor bij Mobtalk, de podcast van Automotive.

Xpeng Experience Center

Begin februari maakte De Chinese autobouwer de prijzen en specificaties bekend van de nieuwe modellen voor Europa: de sedan P7 en de SUV G9. De Emil Frey Groep is partner en agent voor Xpeng in Nederland. De Groep opent binnenkort officieel zijn eerste Xpeng Experience Center in Rotterdam. Het merk heeft sinds 2022 al een eigen store in The Mall of the Netherlands in Leidschendam.

Guido Pot adjunct-directeur Nederland bij Xpeng | Automotive Online

Guido Pot adjunct-directeur Nederland bij Xpeng

Xpeng • Ook opent het eerste Xpeng Experience Center binnenkort in Rotterdam.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Guido Pot deputy managing director Nederland Bij Xpeng
Pot rapporteert aan Elvis Chang, managing director Xpeng Zweden en Nederland. (Foto: Xpeng)

Xpeng heeft Guido Pot aangesteld als deputy managing director Nederland. Hij is per 1 februari gestart en heeft als missie om de introductie van het merk in Nederland verder vorm en inhoud te geven. Dat maakt Xpeng bekend middels een persbericht.

Xpeng Nederland is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost en telt momenteel 18 medewerkers. Pot rapporteert aan Elvis Chang, managing director Xpeng Zweden en Nederland.

“Ik zie een zeer gedreven organisatie die met de twee nieuwe elektrische modellen, de P7 en G9, een aantrekkelijke vormgeving en prijsvoering in de markt wil zetten. Ik kijk ernaar uit om hier met mijn ervaring en lokale netwerk in sales, fleetsales en marketing een mooie bijdrage aan te leveren. Vanaf nu zal Nederland nog regelmatiger horen wat Xpeng de automotive te bieden heeft”, aldus Pot.

Guido Pot was de afgelopen tweeënhalf jaar zelfstandig actief als De Introducent, en werkte daarvoor in uiteenlopende managementfuncties bij diverse automerken. Van 2008 tot en met 2018 was hij actief voor Jaguar Land Rover, waar hij de laatste jaren het Fleet & Business team leidde in de Benelux. Ook is Pot actief als maandelijkse anchor bij Mobtalk, de podcast van Automotive.

Xpeng Experience Center

Begin februari maakte De Chinese autobouwer de prijzen en specificaties bekend van de nieuwe modellen voor Europa: de sedan P7 en de SUV G9. De Emil Frey Groep is partner en agent voor Xpeng in Nederland. De Groep opent binnenkort officieel zijn eerste Xpeng Experience Center in Rotterdam. Het merk heeft sinds 2022 al een eigen store in The Mall of the Netherlands in Leidschendam.