Fabrice Cambolive gaat Renault leiden

Renault • Cambolive was hiervoor coo van het Franse automerk.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Fabrice Cambolive CEO Renault merk
Cambolive is al ruim 30 jaar werkzaam bij Renault. (Foto: Renault)

Fabrice Cambolive is benoemd tot ceo van het merk Renault met ingang van 1 februari 2023. Hij zal rapporteren aan Luca de Meo, ceo van Renault Group. Dat meldt Renault in een persbericht.

Tot zijn belangrijkste taken behoren het in goede banen leiden van de transformatie van het merk met de lancering van 14 nieuwe modellen tegen 2025 en de uitbreiding van het merk in Europa en internationaal.

“Dankzij zijn inzet, internationale ervaring en uitgebreide kennis van de groep zal de vooruitgang van het merk verzekerd zijn. Ik heb het volste vertrouwen dat hij de transformatie die Renault de komende jaren ondergaat, in goede banen zal leiden”, aldus Luca de Meo.

30 jaar actief

Fabrice Cambolive trad in 1992 in dienst bij Renault Group en bekleedde diverse internationale functies in sales en marketing. Ook werd hij in 2011 benoemd tot directeur sales en marketing van de regio Eurazië en Renault Rusland. In 2017 werd hij director of operations voor de regio Afrika, Midden-Oosten, Azië en de Pacific en in 2021 Directeur sales en operations voor het merk Renault voor zijn rol als coo in 2022.

Fabrice Cambolive gaat Renault leiden | Automotive Online

Fabrice Cambolive gaat Renault leiden

Renault • Cambolive was hiervoor coo van het Franse automerk.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Fabrice Cambolive CEO Renault merk
Cambolive is al ruim 30 jaar werkzaam bij Renault. (Foto: Renault)

Fabrice Cambolive is benoemd tot ceo van het merk Renault met ingang van 1 februari 2023. Hij zal rapporteren aan Luca de Meo, ceo van Renault Group. Dat meldt Renault in een persbericht.

Tot zijn belangrijkste taken behoren het in goede banen leiden van de transformatie van het merk met de lancering van 14 nieuwe modellen tegen 2025 en de uitbreiding van het merk in Europa en internationaal.

“Dankzij zijn inzet, internationale ervaring en uitgebreide kennis van de groep zal de vooruitgang van het merk verzekerd zijn. Ik heb het volste vertrouwen dat hij de transformatie die Renault de komende jaren ondergaat, in goede banen zal leiden”, aldus Luca de Meo.

30 jaar actief

Fabrice Cambolive trad in 1992 in dienst bij Renault Group en bekleedde diverse internationale functies in sales en marketing. Ook werd hij in 2011 benoemd tot directeur sales en marketing van de regio Eurazië en Renault Rusland. In 2017 werd hij director of operations voor de regio Afrika, Midden-Oosten, Azië en de Pacific en in 2021 Directeur sales en operations voor het merk Renault voor zijn rol als coo in 2022.