Renault Group verkocht bijna 6 procent minder auto’s in 2022

Renault • Moedermerk Renault zag de verkopen zelfs 9,4 procent dalen.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(Foto: Renault)

Renault Group heeft vorig jaar 2 miljoen auto’s verkocht, wat 5,9 procent minder is dan in 2021. Van het merk Renault verkocht de autofabrikant vorig jaar 1,4 miljoen auto’s, een afname van 9,4 procent.

Budgetmerk Dacia realiseerde met 573.800 verkochte exemplaren een plus van 6,8 procent. Dacia zou daarmee een Europees marktaandeel hebben van 7,6 procent, een record, zo meldt het merk in een persbericht. Sportwagenmerk Alpine zag de verkoop van het enige model, de A110, met 33 procent toenemen naar 3.546 eenheden.

Onder ceo Luca de Meo ligt de nadruk bij Renault meer op waardecreatie dan verkoopvolumes. Uit de cijfers die Renault deze week heeft gepresenteerd kan worden afgeleid dat De Meo hiermee succesvol is. 67 procent van de verkopen in de vijf belangrijkste Europese markten kwam voor rekening van het meer rendabele retailkanaal, een groei van 8,7 procent ten opzichte van 2021.

De autofabrikant laat in een verklaring verder weten dat voor dit jaar de orderboeken al tot en met half april zijn gevuld. Het merk is, in tegenstelling tot onder andere Ford en BMW, niet van plan over te stappen op een agentuurmodel.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.