Hedin Mobility Group neemt Alpina Group over

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
het bedrijf heeft ongeveer 140 mensen in dienst in drie full-service dealerships in St. Gallen, Widnau en Chur (foto: Hedin)

Hedin Automotive AG, een dochteronderneming van Hedin Mobility Group, heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van alle aandelen van Alpina Group, de grootste BMW- en Mini-dealergroep in het oosten van Zwitserland. Dit meldt het bedrijf in een persbericht. De overdracht staat voor het einde van deze maand gepland.

De omzet van Alpina Group bedroeg in 2021 ongeveer 117,5 miljoen euro. Het bedrijf heeft ongeveer 140 mensen in dienst in drie full-service dealerships in St. Gallen, Widnau en Chur. In 2020 breidde Hedin Automotive uit naar Zwitserland door de overname van drie BMW- en Mini-dealerbedrijven in de regio Zürich. Sindsdien is carrosserie- en lakleverancier CaroLack Galliker toegevoegd aan het bedrijf, dat nu wordt uitgebreid naar Oost-Zwitserland, een strategisch belangrijk gebied voor de Hedin Mobility Group.

“Met Alpina Group breiden we onze voetafdruk verder uit en nemen we de positie in van de tweede grootste BMW-dealergroep in het land,” aldus Marcus Larsson, ceo van Hedin Automotive AG.

“We zijn verheugd om Hedin Automotive te vervoegen en zijn blij dat we een koper hebben gevonden met waarden en een mentaliteit die overeenkomen met de onze. Wij zullen profiteren van wederzijdse expertise en toegang tot middelen en kapitaal. Het ontsluit spannende mogelijkheden voor onze toegewijde, bekwame medewerkers.” Vertelt Markus Schwingel, ceo en mede-eigenaar van Alpina Group.

Wachten op goedkeuring

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. In Nederland heeft Hedin Mobility Group eerder dit jaar Stern overgenomen.

Hedin Mobility Group neemt Alpina Group over | Automotive Online

Hedin Mobility Group neemt Alpina Group over

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
het bedrijf heeft ongeveer 140 mensen in dienst in drie full-service dealerships in St. Gallen, Widnau en Chur (foto: Hedin)

Hedin Automotive AG, een dochteronderneming van Hedin Mobility Group, heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van alle aandelen van Alpina Group, de grootste BMW- en Mini-dealergroep in het oosten van Zwitserland. Dit meldt het bedrijf in een persbericht. De overdracht staat voor het einde van deze maand gepland.

De omzet van Alpina Group bedroeg in 2021 ongeveer 117,5 miljoen euro. Het bedrijf heeft ongeveer 140 mensen in dienst in drie full-service dealerships in St. Gallen, Widnau en Chur. In 2020 breidde Hedin Automotive uit naar Zwitserland door de overname van drie BMW- en Mini-dealerbedrijven in de regio Zürich. Sindsdien is carrosserie- en lakleverancier CaroLack Galliker toegevoegd aan het bedrijf, dat nu wordt uitgebreid naar Oost-Zwitserland, een strategisch belangrijk gebied voor de Hedin Mobility Group.

“Met Alpina Group breiden we onze voetafdruk verder uit en nemen we de positie in van de tweede grootste BMW-dealergroep in het land,” aldus Marcus Larsson, ceo van Hedin Automotive AG.

“We zijn verheugd om Hedin Automotive te vervoegen en zijn blij dat we een koper hebben gevonden met waarden en een mentaliteit die overeenkomen met de onze. Wij zullen profiteren van wederzijdse expertise en toegang tot middelen en kapitaal. Het ontsluit spannende mogelijkheden voor onze toegewijde, bekwame medewerkers.” Vertelt Markus Schwingel, ceo en mede-eigenaar van Alpina Group.

Wachten op goedkeuring

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. In Nederland heeft Hedin Mobility Group eerder dit jaar Stern overgenomen.