Emil Frey-dochter Terwolde koopt Renault-dealer ABD Holding

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
De ABD-vestiging in Sneek (Foto: ABD Sneek).

Terwolde Holding, een dochteronderneming van Emil Frey Nederland, neemt de Friese Renault-Dacia-Nissan-dealer ABD Holding over. Hierover hebben beide partijen overeenstemming bereikt, zo meldt Emil Frey in een persbericht. Met Nissan is het bedrijf ook actief in Groningen (Stadskanaal). Ook heeft de ABD Groep twee universele concepten in huis, Qarnet en James Autoservice, twee schadebedrijven: Autoschade de Jong en ABD Autoschade.Emil Frey zag over 2021 de winst flink toenemen.

ABD Holding eigenaar Wybe Kooistra zegt blij te zijn met de overname. “De schaalvergroting in de autobranche zet verder door. Emil Frey is een speler met dezelfde waarden als waar wij voor staan. Diens Terwolde Renault en Dacia-activiteiten grenzen bovendien aan onze verzorgingsgebieden en daardoor zijn er synergie voordelen te behalen”, aldus Kooistra, die zelf na de overname beschikbaar blijft om de overdracht in goede banen te leiden.

Vertrouwen

Simon Luijckx, bestuursvoorzitter van Emil Frey Nederland, ziet de overname met veel vertrouwen tegemoet. “De ABD Groep is een prachtig bedrijf en zeer sterk geworteld in Friesland. Ook de schadebedrijven zijn een mooie aanvulling op onze portfolio. Daarnaast beschikt ABD over sterk management.”

De overname moet nog worden goedgekeurd door de ACM en vindt met terugwerkende kracht plaats per 1 januari 2022. Naar verwachting is de beoogde transactie nog voor het einde van het derde kwartaal 2022 afgerond.Emil Frey staat op de 6de plek in de Automotive Dealerholding Top 60, die hier te bestellen is.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Emil Frey-dochter Terwolde koopt Renault-dealer ABD Holding | Automotive Online

Emil Frey-dochter Terwolde koopt Renault-dealer ABD Holding

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
De ABD-vestiging in Sneek (Foto: ABD Sneek).

Terwolde Holding, een dochteronderneming van Emil Frey Nederland, neemt de Friese Renault-Dacia-Nissan-dealer ABD Holding over. Hierover hebben beide partijen overeenstemming bereikt, zo meldt Emil Frey in een persbericht. Met Nissan is het bedrijf ook actief in Groningen (Stadskanaal). Ook heeft de ABD Groep twee universele concepten in huis, Qarnet en James Autoservice, twee schadebedrijven: Autoschade de Jong en ABD Autoschade.Emil Frey zag over 2021 de winst flink toenemen.

ABD Holding eigenaar Wybe Kooistra zegt blij te zijn met de overname. “De schaalvergroting in de autobranche zet verder door. Emil Frey is een speler met dezelfde waarden als waar wij voor staan. Diens Terwolde Renault en Dacia-activiteiten grenzen bovendien aan onze verzorgingsgebieden en daardoor zijn er synergie voordelen te behalen”, aldus Kooistra, die zelf na de overname beschikbaar blijft om de overdracht in goede banen te leiden.

Vertrouwen

Simon Luijckx, bestuursvoorzitter van Emil Frey Nederland, ziet de overname met veel vertrouwen tegemoet. “De ABD Groep is een prachtig bedrijf en zeer sterk geworteld in Friesland. Ook de schadebedrijven zijn een mooie aanvulling op onze portfolio. Daarnaast beschikt ABD over sterk management.”

De overname moet nog worden goedgekeurd door de ACM en vindt met terugwerkende kracht plaats per 1 januari 2022. Naar verwachting is de beoogde transactie nog voor het einde van het derde kwartaal 2022 afgerond.Emil Frey staat op de 6de plek in de Automotive Dealerholding Top 60, die hier te bestellen is.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.