‘Rivian kiest mogelijk Nederland voor Europese expansie’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Rivian Europe BV staat al ingeschreven in Amsterdam (foto: Rivian)

Het Amerikaanse Rivian, producent van elektrische suv’s en pick-ups, heeft zijn oog laten vallen op Nederland voor Europese expansie. Dit constateert het FD uit een analyse die het dagblad maakte. De beginnende autofabrikant startte vorig jaar al twee dochterondernemingen in Amsterdam: Rivian Europe en Rivian Netherlands. Uit een analyse van Linkedin-profielen constateert het FD dat er minstens twintig mensen werken bij de Nederlandse vestiging.

Rivian is een Amerikaanse producent van elektrische SUV’s en pick-up trucks. Het is in de opstartfase en heeft naar eigen zeggen nu 150 auto’s gebouwd. Beleggers blijken er erg veel vertrouwen in te hebben: Rivian haalde eerder deze maand 12 miljard dollar op bij de beursgang in de VS. Na enkele dagen steeg de marktwaarde tot 140 miljard dollar. Dat is meer dan Ford of General Motors.

Europese ambities

Rivian heeft ook ambities op de Europese markt, vertelde ceo Robert Scaringe vorig jaar aan Reuters. Dat zou gebeuren met kleinere auto’s, die ook in Europa gebouwd of geassembleerd worden. Of dat in Nederland gaat gebeuren is nog afwachten. Tesla heeft destijds wel via een assemblagebedrijf in Tilburg de Europese markt veroverd. Het FD suggereert dat Rivian zijn auto’s wellicht bij Nedcar zou kunnen laten maken. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.