Dealerholding Broekhuis koopt Auto Palace Groep

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Auto Palace Groep wordt overgenomen door Broekhuis Holding. (Foto: Broekhuis)

Dealerbedrijf Broekhuis Holding koopt dealerholding Auto Palace Groep. De overname door Broekhuis maakt onderdeel uit van de netwerkstrategie van Stellantis, meldt het dealerbedrijf vandaag aan Automotive.

De overname van familiebedrijf Auto Palace Groep, dat bestaat sinds 1950, vormt voor Broekhuis een aanvulling op zijn activiteiten: Citroën, DS, Hyundai, Alfa Romeo, Jeep en Mitsubishi maakten nog geen onderdeel uit van het merkenportfolio. Broekhuis voerde al meerdere VAG-merken en de Stellantis-merken Peugeot en Opel. Auto Palace heeft 16 salesvestigingen. Ook de schadevestiging in Zwolle maakt onderdeel uit van de overname. Daarnaast sluit het verzorgingsgebied van de groep in Midden-, Noord- en Oost-Nederland aan bij dat van Broekhuis, dat eerder dit jaar Volvo-dealer Verkerk overnam.

De overname wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond en onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) op 1 januari 2022 geëffectueerd.

Broekhuis staat op plek 4 en Auto Palace Groep op plek 16 in de Automotive Dealerholding Top 60.  

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Dealerholding Broekhuis koopt Auto Palace Groep | Automotive Online

Dealerholding Broekhuis koopt Auto Palace Groep

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Auto Palace Groep wordt overgenomen door Broekhuis Holding. (Foto: Broekhuis)

Dealerbedrijf Broekhuis Holding koopt dealerholding Auto Palace Groep. De overname door Broekhuis maakt onderdeel uit van de netwerkstrategie van Stellantis, meldt het dealerbedrijf vandaag aan Automotive.

De overname van familiebedrijf Auto Palace Groep, dat bestaat sinds 1950, vormt voor Broekhuis een aanvulling op zijn activiteiten: Citroën, DS, Hyundai, Alfa Romeo, Jeep en Mitsubishi maakten nog geen onderdeel uit van het merkenportfolio. Broekhuis voerde al meerdere VAG-merken en de Stellantis-merken Peugeot en Opel. Auto Palace heeft 16 salesvestigingen. Ook de schadevestiging in Zwolle maakt onderdeel uit van de overname. Daarnaast sluit het verzorgingsgebied van de groep in Midden-, Noord- en Oost-Nederland aan bij dat van Broekhuis, dat eerder dit jaar Volvo-dealer Verkerk overnam.

De overname wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond en onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) op 1 januari 2022 geëffectueerd.

Broekhuis staat op plek 4 en Auto Palace Groep op plek 16 in de Automotive Dealerholding Top 60.  

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.