Broekhuis neemt fietsenwinkels Ten Tusscher over

Broekhuis • Het is de derde overname van een fietsenwinkel door Broekhuis in ruim een jaar tijd.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Dealerbedrijf Broekhuis heeft de twee vestigingen van Ten Tusscher in Almelo en Enschede overgenomen. Ten Tusscher is in Twente een bekende fietsspeciaalzaak met een lange historie. Het eigenaarsechtpaar Jan en Sylvia ten Tusscher blijft ook na de overname nog geruime tijd actief in het bedrijf. Dit meldt Broekhuis in een verklaring.

Het bedrijf staat op plek 4 in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60.

In 2022 heeft Broekhuis fietsenwinkel Kroone Liefting (Noord-Holland) en Belga Fietsen (Groningen en Harkstede) overgenomen. Na de overname van Ten Tusscher telt de fietsendivisie van Broekhuis vijf fietsenwinkels met in totaal 125 medewerkers. Jaarlijks worden er door Broekhuis circa 15 duizend fietsen verkocht. In de komende periode vindt er een naamsverandering plaats en gaan de vijf fietsenwinkels verder onder de naam Broekhuis.

De overname van Ten Tusscher in het oosten van het land past bij de ambitie om verder te groeien in de fietsenbranche en uiteindelijk in het hele verzorgingsgebied dekkend te zijn. Hiermee geeft Broekhuis invulling aan haar strategie om het mobiliteitsaanbod te verbreden.

Ook Riva en Louwman zijn actief in de verkoop van fietsen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Broekhuis neemt fietsenwinkels Ten Tusscher over | Automotive Online

Broekhuis neemt fietsenwinkels Ten Tusscher over

Broekhuis • Het is de derde overname van een fietsenwinkel door Broekhuis in ruim een jaar tijd.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Dealerbedrijf Broekhuis heeft de twee vestigingen van Ten Tusscher in Almelo en Enschede overgenomen. Ten Tusscher is in Twente een bekende fietsspeciaalzaak met een lange historie. Het eigenaarsechtpaar Jan en Sylvia ten Tusscher blijft ook na de overname nog geruime tijd actief in het bedrijf. Dit meldt Broekhuis in een verklaring.

Het bedrijf staat op plek 4 in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60.

In 2022 heeft Broekhuis fietsenwinkel Kroone Liefting (Noord-Holland) en Belga Fietsen (Groningen en Harkstede) overgenomen. Na de overname van Ten Tusscher telt de fietsendivisie van Broekhuis vijf fietsenwinkels met in totaal 125 medewerkers. Jaarlijks worden er door Broekhuis circa 15 duizend fietsen verkocht. In de komende periode vindt er een naamsverandering plaats en gaan de vijf fietsenwinkels verder onder de naam Broekhuis.

De overname van Ten Tusscher in het oosten van het land past bij de ambitie om verder te groeien in de fietsenbranche en uiteindelijk in het hele verzorgingsgebied dekkend te zijn. Hiermee geeft Broekhuis invulling aan haar strategie om het mobiliteitsaanbod te verbreden.

Ook Riva en Louwman zijn actief in de verkoop van fietsen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.