Wouter Vink nieuwe vicepresident marketing Lightyear

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Wouter Vink is de nieuwe vicepresident marketing van Lightyear. (Foto: Lightyear)

Wouter Vink is de nieuwe vicepresident marketing van zonneautoproducent Lightyear. Hij is aangesteld om verdere internationale groei te realiseren en de stap naar de massamarkt te maken. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. Vink wordt opgenomen in het managementteam van het bedrijf. Zijn voorganger Tessie Hartjes gaat zich richten op sales.

Vink is afkomstig van techgigant Google, waar zijn laatste functie head of merchant marketing was bij Google Payments. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde retail marketing van het Amerikaanse bedrijf.

Internationale ambitie

De aanstelling van Vink moet het bedrijf uit Helmond volgens Lex Hoefsloot, ceo van Lightyear, helpen bij het realiseren van zijn internationale ambitie. “Wouters internationale ervaring gaat ons helpen bij het versterken van de wereldwijde naamsbekendheid, de propositie en het merk Lightyear. We zijn ervan overtuigd dat hij een aanzienlijke bijdrage gaat leveren aan onze marketingactiviteiten”, aldus Hoefsloot.

Vanaf de zomer van 2022 gaat de Finse autofabrikant Valmet de Lightyear One produceren. In 2024 moet de zonneauto in massaproductie gaan.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Wouter Vink nieuwe vicepresident marketing Lightyear | Automotive Online

Wouter Vink nieuwe vicepresident marketing Lightyear

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Wouter Vink is de nieuwe vicepresident marketing van Lightyear. (Foto: Lightyear)

Wouter Vink is de nieuwe vicepresident marketing van zonneautoproducent Lightyear. Hij is aangesteld om verdere internationale groei te realiseren en de stap naar de massamarkt te maken. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. Vink wordt opgenomen in het managementteam van het bedrijf. Zijn voorganger Tessie Hartjes gaat zich richten op sales.

Vink is afkomstig van techgigant Google, waar zijn laatste functie head of merchant marketing was bij Google Payments. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde retail marketing van het Amerikaanse bedrijf.

Internationale ambitie

De aanstelling van Vink moet het bedrijf uit Helmond volgens Lex Hoefsloot, ceo van Lightyear, helpen bij het realiseren van zijn internationale ambitie. “Wouters internationale ervaring gaat ons helpen bij het versterken van de wereldwijde naamsbekendheid, de propositie en het merk Lightyear. We zijn ervan overtuigd dat hij een aanzienlijke bijdrage gaat leveren aan onze marketingactiviteiten”, aldus Hoefsloot.

Vanaf de zomer van 2022 gaat de Finse autofabrikant Valmet de Lightyear One produceren. In 2024 moet de zonneauto in massaproductie gaan.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.