Amerikaanse ‘funmerk’ Vanderhall naar Nederland

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Dit jaar presenteert het bedrijf een elektrische offroader. (Foto: Vanderhall)

In Laren is de eerste Vanderhall-verkoopvestiging geopend. Vanderhall is een Amerikaanse fabrikant van funvoertuigen. Het merk heeft drie- en vierwielers in de aanbieding. Dat meldt Vanderhall Nederland.

De voertuigen worden geïmporteerd door ondernemer Mark Wilbrink. De Larense ondernemer mikt op jaarlijks zo’n 25 verkopen.

Autocycles

Vanderhall heeft vooralsnog alleen driewielige autocycles in het aanbod (die worden aangedreven door een viercilinder turbomotor van General Motors). Deze kosten ongeveer 45 duizend euro, hebben een topsnelheid van 225 kilometer per uur en accelereren in 4,5 seconden naar de 100 kilometer per uur. “Dat zijn sportautoprestaties met de sensatie van motorrijden”, aldus Wilbrink over de driewielers die veel weg hebben van een Donkervoort. “Dat is iets heel aparts.” 

Later dit jaar presenteert het merk een elektrische offroader. Daarmee is Vanderhall naar eigen zeggen de eerste fabrikant met een honderd procent elektrisch voertuig in het Fun Electric Vehiclessegment (FEV).

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Amerikaanse ‘funmerk’ Vanderhall naar Nederland | Automotive Online

Amerikaanse ‘funmerk’ Vanderhall naar Nederland

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Dit jaar presenteert het bedrijf een elektrische offroader. (Foto: Vanderhall)

In Laren is de eerste Vanderhall-verkoopvestiging geopend. Vanderhall is een Amerikaanse fabrikant van funvoertuigen. Het merk heeft drie- en vierwielers in de aanbieding. Dat meldt Vanderhall Nederland.

De voertuigen worden geïmporteerd door ondernemer Mark Wilbrink. De Larense ondernemer mikt op jaarlijks zo’n 25 verkopen.

Autocycles

Vanderhall heeft vooralsnog alleen driewielige autocycles in het aanbod (die worden aangedreven door een viercilinder turbomotor van General Motors). Deze kosten ongeveer 45 duizend euro, hebben een topsnelheid van 225 kilometer per uur en accelereren in 4,5 seconden naar de 100 kilometer per uur. “Dat zijn sportautoprestaties met de sensatie van motorrijden”, aldus Wilbrink over de driewielers die veel weg hebben van een Donkervoort. “Dat is iets heel aparts.” 

Later dit jaar presenteert het merk een elektrische offroader. Daarmee is Vanderhall naar eigen zeggen de eerste fabrikant met een honderd procent elektrisch voertuig in het Fun Electric Vehiclessegment (FEV).

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.