FCA kiest voor laadpaalleverancier Newmotion

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De samenwerking tussen autofabrikant FCA en laadpaalleverancier Newmotion wordt uitgerold in 12 landen. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant FCA heeft een samenwerking met laadpaalleverancier Newmotion gesloten. Zakelijke klanten van de autofabrikant krijgen hierdoor toegang tot het volledige laadsysteem van de leverancier, wat de laadinfrastructuur en backofficediensten inhoudt. De samenwerking wordt uitgerold in 12 landen, waaronder Nederland. Dat maakt Newmotion vandaag bekend.

Dankzij de overeenkomst krijgen klanten van de autofabrikant toegang tot het roamingnetwerk van het dochterbedrijf van Shell en kunnen ze met een laadpas gebruik maken van ruim 175 duizend openbare laadpunten in Europa. Ook draagt de leverancier, die ook samenwerkt met leasemaatschappij Arval, zorg voor de installatie van laadpunten op de werkplek en bij medewerkers thuis. Eerder bereikte leasemaatschappij Leaseplan een soortgelijke overeenkomst met laadpaalleverancier Allego.

Roberto Di Stefano, head of e-mobility EMEA bij FCA, stelt dat de samenwerking voordelen biedt voor klanten van de autofabrikant. “We maken hiermee het leven gemakkelijker voor degenen die besluiten een elektrische of geëlektrificeerde auto te kopen. Zo bieden wij onze zakelijke klanten eenvoudige, innovatieve oplossingen als ze nieuwe vormen van e-mobiliteit omarmen.”

Volgens Melancie Lane, ceo van Newmotion, heeft de laadpaalleverancier de kennis om aan de groeiende wagenparkbehoeften van bedrijven te voldoen en ze te ondersteunen bij de overstap naar e-mobiliteit. “Ons ecosysteem van slimme laadoplossingen strekt zich uit over een groot aantal Europese landen. Hierdoor zijn internationale klanten of bedrijven er zeker van dat ze overal toegang hebben tot dezelfde oplossingen.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

FCA kiest voor laadpaalleverancier Newmotion | Automotive Online

FCA kiest voor laadpaalleverancier Newmotion

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De samenwerking tussen autofabrikant FCA en laadpaalleverancier Newmotion wordt uitgerold in 12 landen. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant FCA heeft een samenwerking met laadpaalleverancier Newmotion gesloten. Zakelijke klanten van de autofabrikant krijgen hierdoor toegang tot het volledige laadsysteem van de leverancier, wat de laadinfrastructuur en backofficediensten inhoudt. De samenwerking wordt uitgerold in 12 landen, waaronder Nederland. Dat maakt Newmotion vandaag bekend.

Dankzij de overeenkomst krijgen klanten van de autofabrikant toegang tot het roamingnetwerk van het dochterbedrijf van Shell en kunnen ze met een laadpas gebruik maken van ruim 175 duizend openbare laadpunten in Europa. Ook draagt de leverancier, die ook samenwerkt met leasemaatschappij Arval, zorg voor de installatie van laadpunten op de werkplek en bij medewerkers thuis. Eerder bereikte leasemaatschappij Leaseplan een soortgelijke overeenkomst met laadpaalleverancier Allego.

Roberto Di Stefano, head of e-mobility EMEA bij FCA, stelt dat de samenwerking voordelen biedt voor klanten van de autofabrikant. “We maken hiermee het leven gemakkelijker voor degenen die besluiten een elektrische of geëlektrificeerde auto te kopen. Zo bieden wij onze zakelijke klanten eenvoudige, innovatieve oplossingen als ze nieuwe vormen van e-mobiliteit omarmen.”

Volgens Melancie Lane, ceo van Newmotion, heeft de laadpaalleverancier de kennis om aan de groeiende wagenparkbehoeften van bedrijven te voldoen en ze te ondersteunen bij de overstap naar e-mobiliteit. “Ons ecosysteem van slimme laadoplossingen strekt zich uit over een groot aantal Europese landen. Hierdoor zijn internationale klanten of bedrijven er zeker van dat ze overal toegang hebben tot dezelfde oplossingen.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.