Chinees-Amerikaans EV-merk Seres maakt Nederlands debuut

Jeroen Vos Jeroen Vos
Het eerste model van het Chinees-Amerikaanse merk Seres wordt vanaf deze maand geleverd in Nederland. (Foto: Seres)

Het elektrische automerk Seres wordt vanaf deze maand verkocht in Nederland. Negen dealerbedrijven gaan het Chinees-Amerikaanse merk voeren. Het wordt geïmporteerd door Green Mobility Group Europe (GMGE). Dat maakt Seres bekend.

Naast Nederland richt de autofabrikant zich ook op Nederland, Duitsland, België en Zweden. Het eerste model dat in Europa wordt verkocht is de Seres 3, een compacte suv die vergelijkbaar is met Hyundai Kona, Kia e-Niro en Tesla Model Y. Naar verwachting ligt de prijs van het model rond de 35 duizend euro. In Nederland heeft het bedrijf naar eigen zeggen een landelijk dekkend netwerk met dealerbedrijven als Luykx, Vari en Wiegerinck.

Fabrikant Seres startte in 2017 met de productie van elektrische auto’s in China. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten, maar is een dochteronderneming van Chongqing Sokon Industry Group uit China. Naast Seres ging onlangs de verkoop van het eveneens uit China afkomstige Aiways in Nederland van start.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Chinees-Amerikaans EV-merk Seres maakt Nederlands debuut | Automotive Online

Chinees-Amerikaans EV-merk Seres maakt Nederlands debuut

Jeroen Vos Jeroen Vos
Het eerste model van het Chinees-Amerikaanse merk Seres wordt vanaf deze maand geleverd in Nederland. (Foto: Seres)

Het elektrische automerk Seres wordt vanaf deze maand verkocht in Nederland. Negen dealerbedrijven gaan het Chinees-Amerikaanse merk voeren. Het wordt geïmporteerd door Green Mobility Group Europe (GMGE). Dat maakt Seres bekend.

Naast Nederland richt de autofabrikant zich ook op Nederland, Duitsland, België en Zweden. Het eerste model dat in Europa wordt verkocht is de Seres 3, een compacte suv die vergelijkbaar is met Hyundai Kona, Kia e-Niro en Tesla Model Y. Naar verwachting ligt de prijs van het model rond de 35 duizend euro. In Nederland heeft het bedrijf naar eigen zeggen een landelijk dekkend netwerk met dealerbedrijven als Luykx, Vari en Wiegerinck.

Fabrikant Seres startte in 2017 met de productie van elektrische auto’s in China. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten, maar is een dochteronderneming van Chongqing Sokon Industry Group uit China. Naast Seres ging onlangs de verkoop van het eveneens uit China afkomstige Aiways in Nederland van start.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.