BMW stopt met productie Mini Countryman bij VDL Nedcar

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
VDL Nedcar raakt de productie van de Mini Countryman kwijt. (Foto: Shutterstock)

VDL Nedcar verliest de productieorder van de Mini Countryman. BMW gaat de auto’s zelf produceren, vanwege de gevolgen van het coronavirus en de “disruptieve marktontwikkelingen”. Dat maakt VDL Nedcar vandaag bekend.

De Nederlandse fabrikant zoekt naar een nieuwe opdrachtgever om de weggevallen productiecapaciteit in de fabriek op te vangen. Het bedrijf verwacht dit binnen 3 jaar te realiseren. De productie van de modellen van BMW bij Nedcar stopt in 2023.

Willem van der Leegte, president-directeur VDL Groep, noemt de beslissing van BMW teleurstellend. “Wij hebben alles gedaan om BMW met een nieuwe vervolgorder langer dan 10 jaar aan ons te binden. Vanwege de tijdgeest was deze wedstrijd helaas nu niet te winnen. Om de werkgelegenheid in Born langjarig zeker te stellen, zullen we de zoektocht naar de invulling van de vrijkomende productiecapaciteit intensiveren.”

Bij VDL Nedcar werken momenteel ongeveer 4.600 medewerkers. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie tot 200 duizend auto’s per jaar.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

BMW stopt met productie Mini Countryman bij VDL Nedcar | Automotive Online

BMW stopt met productie Mini Countryman bij VDL Nedcar

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
VDL Nedcar raakt de productie van de Mini Countryman kwijt. (Foto: Shutterstock)

VDL Nedcar verliest de productieorder van de Mini Countryman. BMW gaat de auto’s zelf produceren, vanwege de gevolgen van het coronavirus en de “disruptieve marktontwikkelingen”. Dat maakt VDL Nedcar vandaag bekend.

De Nederlandse fabrikant zoekt naar een nieuwe opdrachtgever om de weggevallen productiecapaciteit in de fabriek op te vangen. Het bedrijf verwacht dit binnen 3 jaar te realiseren. De productie van de modellen van BMW bij Nedcar stopt in 2023.

Willem van der Leegte, president-directeur VDL Groep, noemt de beslissing van BMW teleurstellend. “Wij hebben alles gedaan om BMW met een nieuwe vervolgorder langer dan 10 jaar aan ons te binden. Vanwege de tijdgeest was deze wedstrijd helaas nu niet te winnen. Om de werkgelegenheid in Born langjarig zeker te stellen, zullen we de zoektocht naar de invulling van de vrijkomende productiecapaciteit intensiveren.”

Bij VDL Nedcar werken momenteel ongeveer 4.600 medewerkers. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie tot 200 duizend auto’s per jaar.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.