Ford stopt aflevering Kuga plug-in hybride in Europa

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Oververhitting van het accupakket zorgt er voor dat Ford een productiestop doorvoert van de Ford Kuga plug-in hybride in Europa. (Foto: Shutterstock)

Door aanhoudende problemen met de oververhitting van het accupakket zet Ford Europa de productie en aflevering stop voor alle modellen van de Ford Kuga plug-in hybride. Het model wordt daardoor ook niet afgeleverd in Nederland, zo bevestigt importeur Ford Nederland.

Volgens Hans Jörg Klein, verkoop- en marketingdirecteur Ford Europe, is het lastig om het probleem te achterhalen. In een video stelt hij dat het eerder maanden, dan weken zal duren voordat er een oplossing is gevonden.

De autofabrikant voert echter geen recall uit, maar adviseert om te rijden in de (standaard) ‘EV Auto’ rij-modus. Hierbij rijdt de auto als een hybride en de accu niet extern op te laden. In Nederland gaat het om 966 auto’s, die onlangs wel teruggeroepen werden naar de garage voor hetzelfde probleem. De fabrikant was toen nog in de veronderstelling dat het probleem opgelost kon worden met een update, waarmee het component in het accupakket wordt beschermd door een schild.

Ter compensatie krijgen eigenaren van de autofabrikant een tankkaart ter waarde van 500 euro en wordt de garantie op de auto verlengd tot 5 jaar. Kuga-rijders die al voorzien zijn van deze garantie, krijgen een servicecontract aangeboden.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Ford stopt aflevering Kuga plug-in hybride in Europa | Automotive Online

Ford stopt aflevering Kuga plug-in hybride in Europa

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Oververhitting van het accupakket zorgt er voor dat Ford een productiestop doorvoert van de Ford Kuga plug-in hybride in Europa. (Foto: Shutterstock)

Door aanhoudende problemen met de oververhitting van het accupakket zet Ford Europa de productie en aflevering stop voor alle modellen van de Ford Kuga plug-in hybride. Het model wordt daardoor ook niet afgeleverd in Nederland, zo bevestigt importeur Ford Nederland.

Volgens Hans Jörg Klein, verkoop- en marketingdirecteur Ford Europe, is het lastig om het probleem te achterhalen. In een video stelt hij dat het eerder maanden, dan weken zal duren voordat er een oplossing is gevonden.

De autofabrikant voert echter geen recall uit, maar adviseert om te rijden in de (standaard) ‘EV Auto’ rij-modus. Hierbij rijdt de auto als een hybride en de accu niet extern op te laden. In Nederland gaat het om 966 auto’s, die onlangs wel teruggeroepen werden naar de garage voor hetzelfde probleem. De fabrikant was toen nog in de veronderstelling dat het probleem opgelost kon worden met een update, waarmee het component in het accupakket wordt beschermd door een schild.

Ter compensatie krijgen eigenaren van de autofabrikant een tankkaart ter waarde van 500 euro en wordt de garantie op de auto verlengd tot 5 jaar. Kuga-rijders die al voorzien zijn van deze garantie, krijgen een servicecontract aangeboden.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.