Livestream met Eric Berkhof: ‘Schaarste op occasionmarkt leidt tot snel herstel prijzen’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

In de Automotive Livestream was vandaag Van Mossel-topman Eric Berkhof te gast. Hij vertelt over hoe zijn bedrijf omgaat met de huidige coronacrisis. Over de omzetontwikkeling is hij gezien de omstandigheden tevreden. 

Berkhof gaat in het gesprek in op veel besproken onderwerpen, zoals leasemaatschappijen die kiezen voor verlenging van contacten. Met zijn leasemaatschappij ICLH stuurt hij niet actief aan op verlenging van contracten. “Het is altijd maatwerk. En ik wil straks niet alle auto’s tegelijk terug zien komen. We zien inmiddels dat de biedingen op ex-leaseauto’s alweer herstellen. Het is zeker niet dramatisch. Ik zie op korte termijn zelfs schaarste ontstaan.”

Beperkt inzetbaar

Van Mossel is één van de bedrijven die vooralsnog geen gebruik kan maken van de NOW-regeling. “Gezien de voorwaarden, gaat de regeling maar beperkt inzetbaar zijn voor veel autobedrijven. Zeker als er straks weer een normale toestroom van auto’s is.”

Verder verwacht Berkhof dat bepaalde zaken blijvend gaan veranderen als gevolg van deze crisis. “We investeren veel in alle voorzorgs- en preventiemaatregelen zodat we een gezonde omgeving bieden. De showroom is een veiligere omgeving dan een supermarkt of bouwmarkt. Als we ook na de coronacrisis afstand houden, dan hebben we op termijn hopelijk minder ziekteverzuim.”

Bekijk de hele Livestream op ons Youtube-kanaal of hieronder.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Livestream met Eric Berkhof: ‘Schaarste op occasionmarkt leidt tot snel herstel prijzen’ | Automotive Online

Livestream met Eric Berkhof: ‘Schaarste op occasionmarkt leidt tot snel herstel prijzen’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

In de Automotive Livestream was vandaag Van Mossel-topman Eric Berkhof te gast. Hij vertelt over hoe zijn bedrijf omgaat met de huidige coronacrisis. Over de omzetontwikkeling is hij gezien de omstandigheden tevreden. 

Berkhof gaat in het gesprek in op veel besproken onderwerpen, zoals leasemaatschappijen die kiezen voor verlenging van contacten. Met zijn leasemaatschappij ICLH stuurt hij niet actief aan op verlenging van contracten. “Het is altijd maatwerk. En ik wil straks niet alle auto’s tegelijk terug zien komen. We zien inmiddels dat de biedingen op ex-leaseauto’s alweer herstellen. Het is zeker niet dramatisch. Ik zie op korte termijn zelfs schaarste ontstaan.”

Beperkt inzetbaar

Van Mossel is één van de bedrijven die vooralsnog geen gebruik kan maken van de NOW-regeling. “Gezien de voorwaarden, gaat de regeling maar beperkt inzetbaar zijn voor veel autobedrijven. Zeker als er straks weer een normale toestroom van auto’s is.”

Verder verwacht Berkhof dat bepaalde zaken blijvend gaan veranderen als gevolg van deze crisis. “We investeren veel in alle voorzorgs- en preventiemaatregelen zodat we een gezonde omgeving bieden. De showroom is een veiligere omgeving dan een supermarkt of bouwmarkt. Als we ook na de coronacrisis afstand houden, dan hebben we op termijn hopelijk minder ziekteverzuim.”

Bekijk de hele Livestream op ons Youtube-kanaal of hieronder.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.