Automotive Livestream met Jan Hofstede (Zeeuw&Zeeuw) en Wierd Meijering: ‘Volgende week harde omzetdaling’

Livestream • Automotive brengt u dagelijks om 16.00 uur via een Livestream op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de impact van de coronacrisis op de autobranche. In deze aflevering: Wierd Meijering (AVN Group) ziet de handel bekomen van de ergste schrik, terwijl Jan Hofstede (Zeeuw&Zeeuw) verwacht dat de omzetten volgende week fors omlaag gaan.
Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Welke impact heeft de coronacrisis op de handel, verkoop en aftersales? In deze editie van de Automotive Livestream vertelt Wierd Meijering hoe zijn bedrijf AVN Group met de crisis omgaat. De veilingen lopen terug, maar de inspecties nemen juist toe omdat onder andere shortlease auto’s nu versneld worden ingeleverd. Ook de online tools van het bedrijf krijgen steeds meer interesse. “De Autozelfscanapp is volledig corona-proof”, aldus Meijering, die ziet dat het “beursachtige schrikeffect” van de crisis is geweest.

Jan Hofstede kijkt voorzichtig vooruit en hoopt dat 1 juni de deuren weer open mogen en er weer normale klandizie komt in de winkels. Hij verwacht wel dat online een belangrijkere rol zal blijven spelen in het aankoopproces. Het dieptepunt moet nog komen. “Volgende week verwacht ik een verdere daling van de sales- en aftersalesomzetten.” Zijn bedrijf probeert met onder andere videobellen en een haal- en brengservice toch in bedrijf te kunnen blijven.

De uitzending is hieronder terug te zien, en via ons Youtubekanaal.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Automotive Livestream met Jan Hofstede (Zeeuw&Zeeuw) en Wierd Meijering: ‘Volgende week harde omzetdaling’ | Automotive Online

Automotive Livestream met Jan Hofstede (Zeeuw&Zeeuw) en Wierd Meijering: ‘Volgende week harde omzetdaling’

Livestream • Automotive brengt u dagelijks om 16.00 uur via een Livestream op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de impact van de coronacrisis op de autobranche. In deze aflevering: Wierd Meijering (AVN Group) ziet de handel bekomen van de ergste schrik, terwijl Jan Hofstede (Zeeuw&Zeeuw) verwacht dat de omzetten volgende week fors omlaag gaan.
Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Welke impact heeft de coronacrisis op de handel, verkoop en aftersales? In deze editie van de Automotive Livestream vertelt Wierd Meijering hoe zijn bedrijf AVN Group met de crisis omgaat. De veilingen lopen terug, maar de inspecties nemen juist toe omdat onder andere shortlease auto’s nu versneld worden ingeleverd. Ook de online tools van het bedrijf krijgen steeds meer interesse. “De Autozelfscanapp is volledig corona-proof”, aldus Meijering, die ziet dat het “beursachtige schrikeffect” van de crisis is geweest.

Jan Hofstede kijkt voorzichtig vooruit en hoopt dat 1 juni de deuren weer open mogen en er weer normale klandizie komt in de winkels. Hij verwacht wel dat online een belangrijkere rol zal blijven spelen in het aankoopproces. Het dieptepunt moet nog komen. “Volgende week verwacht ik een verdere daling van de sales- en aftersalesomzetten.” Zijn bedrijf probeert met onder andere videobellen en een haal- en brengservice toch in bedrijf te kunnen blijven.

De uitzending is hieronder terug te zien, en via ons Youtubekanaal.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.