Hyundai-dealer Geenjaar naar Van der Linden Groep

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het team van Geenjaar voelt zich thuis bij Van der Linden. (Foto: Van der Linden Groep)

Het Hyundai-dealerbedrijf Geenjaar in Leiden, onderdeel van De Baak Autogroep, wordt op 1 januari overgenomen door de Van der Linden Groep. Dit bedrijf is dealer van Hyundai en Seat Service dealer en heeft al vestigingen in Zoetermeer en Waddinxveen. Daar komt Leiden nu bij. Dat bevestigt operationeel directeur Karin Knop aan Automotive. Al het personeel gaat mee, op de bedrijfsleider na: die blijft bij De Baak werken op de vestiging in Alphen aan den Rijn. Dit bedrijf wordt subdealer van Hyundai voor de Van der Linden Groep.

Van der Linden Groep heeft naast de genoemde dealerschappen ook een schadeherstelbedrijf en DSW reclame. Op de vestiging in Waddinxveen voert het daarnaast de universele onderhoudsformule Vakgarage. Deze formule wordt vanaf 1 januari ook in Zoetermeer gevoerd en vanaf 1 maart in Leiden. “De onderhoudsbehoefte neemt af en dat wordt door de elektrificering verder versterkt. Daarom is het belangrijk om de breedte in te gaan, en ook oudere auto’s van andere merken te servicen”, zegt Karin Knop-Van der Linden van de Van der Linden Groep.

Mooie stap

Na de overname telt de Van der Linden Groep, dat is opgericht in 1935, vier vestigingen: twee in Waddinxveen, een in Zoetermeer op een vanaf 1 januari nieuw adres, en een in Leiden. Na de uitbreiding biedt het bedrijf werk aan ongeveer 85 medewerkers. “Nadat de overname bekend werd, hebben we alle medewerkers uitgenodigd op onze locatie in Waddinxveen en hen onze bedrijfsfilosofie uitgelegd. Deze werd met veel enthousiasme ontvangen. We zijn dan ook overtuigd dat onze vestiging in Leiden de juiste keus voor ons bedrijf is”, zegt algemeen directeur Rob Knop. “Deze uitbreiding is weer een mooie stap in de ingezette groeistrategie.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Hyundai-dealer Geenjaar naar Van der Linden Groep | Automotive Online

Hyundai-dealer Geenjaar naar Van der Linden Groep

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het team van Geenjaar voelt zich thuis bij Van der Linden. (Foto: Van der Linden Groep)

Het Hyundai-dealerbedrijf Geenjaar in Leiden, onderdeel van De Baak Autogroep, wordt op 1 januari overgenomen door de Van der Linden Groep. Dit bedrijf is dealer van Hyundai en Seat Service dealer en heeft al vestigingen in Zoetermeer en Waddinxveen. Daar komt Leiden nu bij. Dat bevestigt operationeel directeur Karin Knop aan Automotive. Al het personeel gaat mee, op de bedrijfsleider na: die blijft bij De Baak werken op de vestiging in Alphen aan den Rijn. Dit bedrijf wordt subdealer van Hyundai voor de Van der Linden Groep.

Van der Linden Groep heeft naast de genoemde dealerschappen ook een schadeherstelbedrijf en DSW reclame. Op de vestiging in Waddinxveen voert het daarnaast de universele onderhoudsformule Vakgarage. Deze formule wordt vanaf 1 januari ook in Zoetermeer gevoerd en vanaf 1 maart in Leiden. “De onderhoudsbehoefte neemt af en dat wordt door de elektrificering verder versterkt. Daarom is het belangrijk om de breedte in te gaan, en ook oudere auto’s van andere merken te servicen”, zegt Karin Knop-Van der Linden van de Van der Linden Groep.

Mooie stap

Na de overname telt de Van der Linden Groep, dat is opgericht in 1935, vier vestigingen: twee in Waddinxveen, een in Zoetermeer op een vanaf 1 januari nieuw adres, en een in Leiden. Na de uitbreiding biedt het bedrijf werk aan ongeveer 85 medewerkers. “Nadat de overname bekend werd, hebben we alle medewerkers uitgenodigd op onze locatie in Waddinxveen en hen onze bedrijfsfilosofie uitgelegd. Deze werd met veel enthousiasme ontvangen. We zijn dan ook overtuigd dat onze vestiging in Leiden de juiste keus voor ons bedrijf is”, zegt algemeen directeur Rob Knop. “Deze uitbreiding is weer een mooie stap in de ingezette groeistrategie.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.