Daling Europese verkoop bestelwagens houdt aan

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Ford is één van de populairste bestelwagens. (Foto: Ford)

De verkoop van bestelwagens (tot 3,5 ton) binnen de Europese Unie is in de maand oktober met 5,8 procent gedaald, in vergelijking met dezelfde periode vorige jaar. Dat blijkt uit cijfers van de fabrikantenorganisatie Acea. Volgens Acea is de invoering van de WLTP-emissietest. die sinds 1 september ook voor bestelwagens verplicht is, de belangrijkste reden van de daling. Overigens is de terugval niet zo fors als in september toen de bestelwagenverkoop binnen de EU met 10 procent daalde.

Over de hele maand oktober werden 169.548 bestelwagens geregistreerd, terwijl dat er vorig jaar 180.026 waren. Over de eerste tien maanden van dit jaar werden bijna 1,8 miljoen bestelwagens verkocht (+3,4%). Nederland noteerde tot nu tot over dit jaar een daling van 2,7 procent en kampte over de maand oktober met een forse terugval van 24,5 procent. Ook in andere Europese landen daalde het aantal registraties in oktober, zoals in Duitsland (-10%) en in het Verenigd Koninkrijk (-11%).

Een aantal landen wist over de eerste tien maanden van dit jaar de plus vast te houden, zoals Duitsland (+8,7%), Italië (+6,4%), Frankrijk (+5,2%), het VK (+3%) en Spanje (+1,5%).

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Daling Europese verkoop bestelwagens houdt aan | Automotive Online

Daling Europese verkoop bestelwagens houdt aan

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Ford is één van de populairste bestelwagens. (Foto: Ford)

De verkoop van bestelwagens (tot 3,5 ton) binnen de Europese Unie is in de maand oktober met 5,8 procent gedaald, in vergelijking met dezelfde periode vorige jaar. Dat blijkt uit cijfers van de fabrikantenorganisatie Acea. Volgens Acea is de invoering van de WLTP-emissietest. die sinds 1 september ook voor bestelwagens verplicht is, de belangrijkste reden van de daling. Overigens is de terugval niet zo fors als in september toen de bestelwagenverkoop binnen de EU met 10 procent daalde.

Over de hele maand oktober werden 169.548 bestelwagens geregistreerd, terwijl dat er vorig jaar 180.026 waren. Over de eerste tien maanden van dit jaar werden bijna 1,8 miljoen bestelwagens verkocht (+3,4%). Nederland noteerde tot nu tot over dit jaar een daling van 2,7 procent en kampte over de maand oktober met een forse terugval van 24,5 procent. Ook in andere Europese landen daalde het aantal registraties in oktober, zoals in Duitsland (-10%) en in het Verenigd Koninkrijk (-11%).

Een aantal landen wist over de eerste tien maanden van dit jaar de plus vast te houden, zoals Duitsland (+8,7%), Italië (+6,4%), Frankrijk (+5,2%), het VK (+3%) en Spanje (+1,5%).

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.