‘Bram Schot vertrekt volgend jaar bij Audi’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Bram Schot moet plaatsmaken voor Markus Düsmann. (Foto: Audi)

Audi-ceo Bram Schot zal begin volgend jaar plaatsmaken voor BMW-manager Markus Düsmann, die de functie van Schot zal overnemen. Zo meldt de Frankfurter Allgemeiner. De Nederlander is sinds 2018 directeur bij Audi en nam destijds de taken over van Rupert Stadler, die werd gearresteerd vanwege betrokkenheid bij het dieselschandaal. In eerste instantie vervulde Schot op ad-interim basis de functie, maar begin dit jaar werd hij voor vast aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur. Schot realiseerde zich al direct dat hij voor een zware taak staat. “We moeten op heel korte termijn heel veel doen. De wereld verandert snel, dat is moeilijk bij te houden voor een groot bedrijf.” 

Markus Düsmann werd al eerder genoemd als de nieuwe topman bij Audi, maar werd door BMW aan zijn contract gehouden. Düsmann werkt sinds 2007 bij BMW en kwam destijds van Daimler. Hij was jarenlang verantwoordelijk voor de ontwikkeling van motoren en is sinds 2016 verantwoordelijk voor de inkoop.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.