Zittend management koopt Citroën-dealer Bertens

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De vestiging in Tilburg. (Foto: Bertens)

Olaf Menges en Gertjan Lensvelt hebben Citroën-dealer Bertens in Tilburg gekocht. Zij namen begin deze maand tachtig procent van de aandelen over van dga Herald Verhagen. Dat meldt het bedrijf aan Automotive. Verhagen blijft nog aan het bedrijf verbonden.

Menges en Lensvelt werken beiden sinds begin deze eeuw voor het bedrijf en zaten in het MT. Zij maakten aan Verhagen (55), die geen opvolging heeft binnen de familie, kenbaar te willen ondernemen. “Ik wilde alles tijdig regelen en zij hadden interesse. Ze hebben altijd hard voor de zaak gewerkt en zijn onderdeel van de Bertens-cultuur. Voor mij waren ze daardoor geschikte kandidaten en gelukkig dacht importeur PSA er ook zo over”, zegt Verhagen.

De voormalige eigenaar blijft nog vijf jaar aan het bedrijf verbonden. “Het komende jaar zal ik druk zijn met de overdracht. Daarna krijg ik een adviserende rol. En meer tijd om andere activiteiten te ontplooien, al heb ik daar eerlijk gezegd nu nog niet over nagedacht.”

Cultuur

Bertens heeft een dealervestiging in Tilburg en een servicevestiging in Oisterwijk. Er werken 25 mensen bij het bedrijf, dat er volgens Verhagen goed voor staat. “Wij hebben altijd geïnvesteerd in een sterke regionale positie, mede daardoor scoren we aanzienlijk hoger dan het landelijk marktaandeel van Citroën.” Concurrentie van grotere dealerholdings vreest hij niet. “Onze prijzen zijn kopieerbaar, onze cultuur niet. Ik ben er trots op dat wij bijvoorbeeld zakelijk in staat zijn om grote wagenparken te servicen, dat doen we met op maat gemaakte onderhoudscontracten. Die klantvriendelijkheid en service is absoluut geborgd bij ons en zet ons in de regio op voorsprong. Maar ik sluit schaalvergroting niet uit, wij houden onze ogen en oren open.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Zittend management koopt Citroën-dealer Bertens | Automotive Online

Zittend management koopt Citroën-dealer Bertens

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De vestiging in Tilburg. (Foto: Bertens)

Olaf Menges en Gertjan Lensvelt hebben Citroën-dealer Bertens in Tilburg gekocht. Zij namen begin deze maand tachtig procent van de aandelen over van dga Herald Verhagen. Dat meldt het bedrijf aan Automotive. Verhagen blijft nog aan het bedrijf verbonden.

Menges en Lensvelt werken beiden sinds begin deze eeuw voor het bedrijf en zaten in het MT. Zij maakten aan Verhagen (55), die geen opvolging heeft binnen de familie, kenbaar te willen ondernemen. “Ik wilde alles tijdig regelen en zij hadden interesse. Ze hebben altijd hard voor de zaak gewerkt en zijn onderdeel van de Bertens-cultuur. Voor mij waren ze daardoor geschikte kandidaten en gelukkig dacht importeur PSA er ook zo over”, zegt Verhagen.

De voormalige eigenaar blijft nog vijf jaar aan het bedrijf verbonden. “Het komende jaar zal ik druk zijn met de overdracht. Daarna krijg ik een adviserende rol. En meer tijd om andere activiteiten te ontplooien, al heb ik daar eerlijk gezegd nu nog niet over nagedacht.”

Cultuur

Bertens heeft een dealervestiging in Tilburg en een servicevestiging in Oisterwijk. Er werken 25 mensen bij het bedrijf, dat er volgens Verhagen goed voor staat. “Wij hebben altijd geïnvesteerd in een sterke regionale positie, mede daardoor scoren we aanzienlijk hoger dan het landelijk marktaandeel van Citroën.” Concurrentie van grotere dealerholdings vreest hij niet. “Onze prijzen zijn kopieerbaar, onze cultuur niet. Ik ben er trots op dat wij bijvoorbeeld zakelijk in staat zijn om grote wagenparken te servicen, dat doen we met op maat gemaakte onderhoudscontracten. Die klantvriendelijkheid en service is absoluut geborgd bij ons en zet ons in de regio op voorsprong. Maar ik sluit schaalvergroting niet uit, wij houden onze ogen en oren open.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.