Veel aandacht voor wetgeving en AI op Clepa Aftermarket Conference 2024

Clepa • De Clepa Aftermarket Conference 2024 vindt op 20 en 21 maart plaats in het Sheraton Airport Hotel in Brussel.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Op 20 en 21 maart organiseert Clepa de Aftermarket Conference 2024 in Brussel. In het programma is dit jaar vooral aandacht voor actuele thema’s als Europese wetgeving omtrent reparatie en onderhoud, AI en het gebruik van data.

Een van de sprekers is Mark Nicklas van de Europese Commissie. Hij staat aan het hoofd van de afdeling die leiding geeft aan de ontwikkeling en implementatie van een Europese strategie voor de maakindustrie. Het doel van de eenheid is om een ‘groene en digitale transformatie te faciliteren die de Europese industrie concurrerend houdt, gedreven door innovatie’. Nicklas zal in zijn presentatie vooral ingaan op de Europese wetgeving rondom onderhoud en reparatie van voertuigen, en dan vooral de toegang van de aftermarket tot technische voertuigdata.

Mariam Lochoshvili van de New Automotive Aftermarket Generation (NAAG) geeft ook acte de présence. Het idee achter dit Duitse initiatief is om een platform te creëren waar een nieuwe generatie young professionals in de aftermarket kan samenwerken. Lochoshvili zal vooral ingaan op de uitdagingen die er zijn om personeel aan te trekken en vast te houden in de Europese aftermarket.

Andere sprekers zijn onder meer Sebastian Kempf en Anja Huber van McKinsey. Zij geven een presentatie over de mogelijkheden die AI biedt in de aftermarket. Debbie Cappell van S&P Global gaat in op huidige trends in deze sector.

De Clepa Aftermarket Conference 2024 vindt plaats in het Sheraton Airport Hotel in Brussel.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Meer lezen over Clepa conferentie

Veel aandacht voor wetgeving en AI op Clepa Aftermarket Conference 2024 | Automotive Online

Veel aandacht voor wetgeving en AI op Clepa Aftermarket Conference 2024

Clepa • De Clepa Aftermarket Conference 2024 vindt op 20 en 21 maart plaats in het Sheraton Airport Hotel in Brussel.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Op 20 en 21 maart organiseert Clepa de Aftermarket Conference 2024 in Brussel. In het programma is dit jaar vooral aandacht voor actuele thema’s als Europese wetgeving omtrent reparatie en onderhoud, AI en het gebruik van data.

Een van de sprekers is Mark Nicklas van de Europese Commissie. Hij staat aan het hoofd van de afdeling die leiding geeft aan de ontwikkeling en implementatie van een Europese strategie voor de maakindustrie. Het doel van de eenheid is om een ‘groene en digitale transformatie te faciliteren die de Europese industrie concurrerend houdt, gedreven door innovatie’. Nicklas zal in zijn presentatie vooral ingaan op de Europese wetgeving rondom onderhoud en reparatie van voertuigen, en dan vooral de toegang van de aftermarket tot technische voertuigdata.

Mariam Lochoshvili van de New Automotive Aftermarket Generation (NAAG) geeft ook acte de présence. Het idee achter dit Duitse initiatief is om een platform te creëren waar een nieuwe generatie young professionals in de aftermarket kan samenwerken. Lochoshvili zal vooral ingaan op de uitdagingen die er zijn om personeel aan te trekken en vast te houden in de Europese aftermarket.

Andere sprekers zijn onder meer Sebastian Kempf en Anja Huber van McKinsey. Zij geven een presentatie over de mogelijkheden die AI biedt in de aftermarket. Debbie Cappell van S&P Global gaat in op huidige trends in deze sector.

De Clepa Aftermarket Conference 2024 vindt plaats in het Sheraton Airport Hotel in Brussel.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Meer lezen over Clepa conferentie