‘Tesla haalt 2,7 miljard dollar op met aandelenuitgifte’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Onder meer de Model Y vergt veel investeringen (foto: Tesla)

Met zijn nieuwe aandelenuitgifte heeft Tesla 2,7 miljard dollar opgehaald, meldt persbureau Reuters. Aanvankelijk werd 1,8 miljard als doel gesteldTesla heeft het geld nodig om de productie op te schalen. Daarnaast blijft het bedrijf investeren in nieuwe modellen en autonoom rijden. Het draaide bovendien een tegenvallend eerste kwartaal. De Tesla Model 3 was over de eerste vier maanden van dit jaar de best verkochte EV in Europa, met ruim drieduizend stuks.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Tesla haalt 2,7 miljard dollar op met aandelenuitgifte’ | Automotive Online

‘Tesla haalt 2,7 miljard dollar op met aandelenuitgifte’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Onder meer de Model Y vergt veel investeringen (foto: Tesla)

Met zijn nieuwe aandelenuitgifte heeft Tesla 2,7 miljard dollar opgehaald, meldt persbureau Reuters. Aanvankelijk werd 1,8 miljard als doel gesteldTesla heeft het geld nodig om de productie op te schalen. Daarnaast blijft het bedrijf investeren in nieuwe modellen en autonoom rijden. Het draaide bovendien een tegenvallend eerste kwartaal. De Tesla Model 3 was over de eerste vier maanden van dit jaar de best verkochte EV in Europa, met ruim drieduizend stuks.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.