Op Bezoek | Audi E-tron komt voor ceo Schot als geroepen [vlog]

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Audi-topman Bram Schot wordt geïnterviewd door Humberto Tan. (Foto: Audi)

Tijdens een groot event in Amsterdam werd vorige week de Audi E-tron gepresenteerd. De line-up van het evenement, georganiseerd door importeur Pon, bestond uit Humberto Tan (dagvoorzitter), Carlo van der Weijer (TU/e), astronaut André Kuijpers en de Nederlandse Audi-topman Bram Schot. Audi Nederland directeur Gerard Jansen vertelde de 900 aanwezigen dat binnen twee jaar 25 tot 30 procent van alle nieuw verkochte Audi’s een volledig elektrische is. Daarmee volgt Audi concerngenoot Volkswagen, dat eerder al aankondigde dat het de Nederlandse markt zal overspoelen met elektrische VW’s.

Audi presenteert in maart tijdens de autoshow van Genève al een kleinere, goedkopere elektrische auto. Schot benadrukte dat Nederland voorop loopt in de elektrificatie. Wereldwijd zal het langer duren voordat dertig procent van de verkopen elektrisch is, Schot denkt dat dit percentage pas in 2025 behaald wordt. Over technologische belemmeringen maakt Schot zich weinig zorgen. Audi presenteerde vorig jaar in samenwerking met het eigen designbureau Italdesign en Airbus de Pop Up Next drone voor personen(vervoer). “Dat ziet er nu nog erg futuristisch uit, maar de ontwikkelingen gaan razendsnel, het heeft hij mij al een high performance accu opgeleverd. En die drone gaat echt komen”, meldde Schot.

Ik hecht niet zo aan tradities.

Bram Schot, ceo Audi AG

Schot stond ook nog even stil bij zijn officiële start als ceo van Audi. “Er is niet zoveel veranderd, eigenlijk alleen mijn contract. En dat is op zich niet verkeerd.” Op de vraag of hij als manager een echte Nederlander is, antwoordde Schot: “Ik ben geen Duitser. Misschien is dat wel een belangrijke reden dat ik daar nu zit. Wij kunnen omgaan met andere culturen, vinden wegen die anderen niet vinden.” Deze tijd vraagt volgens de topman om een pragmatisch maar onorthodox beleid. “We moeten op heel korte termijn heel veel doen. De wereld verandert snel, dat is moeilijk bij te houden voor een groot bedrijf. Dan moet je andere wegen zoeken. Dat past bij mij, ik hecht niet zo aan tradities.” De komst van EV’s komt voor Schot als geroepen. “Ik misbruik dat een beetje. Mobiliteit verandert, we worden een systeemaanbieder. Die wetenschap gebruik je om de organisatie op scherp te zetten.”        

Audi verwacht dit jaar tegen de tweeduizend E-trons te verkopen, ook al moet over een deel van de aanschafprijs (vanaf 82 duizend euro) gewoon 22 procent bijtelling betaald worden. Om de laatste twijfelaars over de streep te trekken meldde Audi Nederland-directeur Gerard Jansen aan de zaal – vol met potentiële kopers – dat het onderhoud zes jaar lang bij aankoopprijs zit inbegrepen. Hoe de dealers precies gecompenseerd gaan worden daarvoor, is nog onderwerp van gesprek, meldde de eveneens aanwezige Bert de Kroon (zie vlog).  

Op bezoek

De redactie van Automotive bezoekt tal van evenementen in de branche. In de online rubriek ‘Op bezoek’ leest u wat ons daarbij opviel. Wat: presentatie Audi E-tron / Waar: Theater Amsterdam / Aantal bezoekers: ca 900 / Doelgroep: dealers, stakeholders, klanten en pers.

Bekijk hieronder de vlog, met daarin onder meer een kort interview met Bert de Kroon, Audi-dealer en voorzitter van Bovag Autodealers.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Op Bezoek | Audi E-tron komt voor ceo Schot als geroepen [vlog] | Automotive Online

Op Bezoek | Audi E-tron komt voor ceo Schot als geroepen [vlog]

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Audi-topman Bram Schot wordt geïnterviewd door Humberto Tan. (Foto: Audi)

Tijdens een groot event in Amsterdam werd vorige week de Audi E-tron gepresenteerd. De line-up van het evenement, georganiseerd door importeur Pon, bestond uit Humberto Tan (dagvoorzitter), Carlo van der Weijer (TU/e), astronaut André Kuijpers en de Nederlandse Audi-topman Bram Schot. Audi Nederland directeur Gerard Jansen vertelde de 900 aanwezigen dat binnen twee jaar 25 tot 30 procent van alle nieuw verkochte Audi’s een volledig elektrische is. Daarmee volgt Audi concerngenoot Volkswagen, dat eerder al aankondigde dat het de Nederlandse markt zal overspoelen met elektrische VW’s.

Audi presenteert in maart tijdens de autoshow van Genève al een kleinere, goedkopere elektrische auto. Schot benadrukte dat Nederland voorop loopt in de elektrificatie. Wereldwijd zal het langer duren voordat dertig procent van de verkopen elektrisch is, Schot denkt dat dit percentage pas in 2025 behaald wordt. Over technologische belemmeringen maakt Schot zich weinig zorgen. Audi presenteerde vorig jaar in samenwerking met het eigen designbureau Italdesign en Airbus de Pop Up Next drone voor personen(vervoer). “Dat ziet er nu nog erg futuristisch uit, maar de ontwikkelingen gaan razendsnel, het heeft hij mij al een high performance accu opgeleverd. En die drone gaat echt komen”, meldde Schot.

Ik hecht niet zo aan tradities.

Bram Schot, ceo Audi AG

Schot stond ook nog even stil bij zijn officiële start als ceo van Audi. “Er is niet zoveel veranderd, eigenlijk alleen mijn contract. En dat is op zich niet verkeerd.” Op de vraag of hij als manager een echte Nederlander is, antwoordde Schot: “Ik ben geen Duitser. Misschien is dat wel een belangrijke reden dat ik daar nu zit. Wij kunnen omgaan met andere culturen, vinden wegen die anderen niet vinden.” Deze tijd vraagt volgens de topman om een pragmatisch maar onorthodox beleid. “We moeten op heel korte termijn heel veel doen. De wereld verandert snel, dat is moeilijk bij te houden voor een groot bedrijf. Dan moet je andere wegen zoeken. Dat past bij mij, ik hecht niet zo aan tradities.” De komst van EV’s komt voor Schot als geroepen. “Ik misbruik dat een beetje. Mobiliteit verandert, we worden een systeemaanbieder. Die wetenschap gebruik je om de organisatie op scherp te zetten.”        

Audi verwacht dit jaar tegen de tweeduizend E-trons te verkopen, ook al moet over een deel van de aanschafprijs (vanaf 82 duizend euro) gewoon 22 procent bijtelling betaald worden. Om de laatste twijfelaars over de streep te trekken meldde Audi Nederland-directeur Gerard Jansen aan de zaal – vol met potentiële kopers – dat het onderhoud zes jaar lang bij aankoopprijs zit inbegrepen. Hoe de dealers precies gecompenseerd gaan worden daarvoor, is nog onderwerp van gesprek, meldde de eveneens aanwezige Bert de Kroon (zie vlog).  

Op bezoek

De redactie van Automotive bezoekt tal van evenementen in de branche. In de online rubriek ‘Op bezoek’ leest u wat ons daarbij opviel. Wat: presentatie Audi E-tron / Waar: Theater Amsterdam / Aantal bezoekers: ca 900 / Doelgroep: dealers, stakeholders, klanten en pers.

Bekijk hieronder de vlog, met daarin onder meer een kort interview met Bert de Kroon, Audi-dealer en voorzitter van Bovag Autodealers.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.