Wereld op Wielen geannuleerd wegens gebrek aan exposanten

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het WOW-effect viel toch tegen (Foto: wereldopwielen.online)

De organisatie van ‘Wereld op Wielen Holland‘ heeft besloten om dit evenement te annuleren. “Na onderzoek en acquisitie over de periode van een jaar bleek er onvoldoende draagvlak voor het organiseren van een dergelijk evenement”, meldt organisator Chris Akse aan Automotive. “Verschillende partijen in de branche hadden belangstelling getoond voor een nieuwe autobeurs op grootschalig landelijk niveau, maar uiteindelijk zagen er zowel onder importeurs als dealerholdings te weinig partijen mogelijkheden om gezamenlijk te participeren in dit evenement”, schrijft hij.

“Ik denk dat dit soort grootschalige automotive evenementen niet meer gaan terugkomen”, zegt Akse. “Misschien komt er nog een occasionevenement, maar voor nieuwe auto’s denk ik niet. Geld was niet eens de reden, maar het kost veel tijd en energie en dat kunnen en willen dealers en importeurs niet meer vrijmaken. Het zit er niet meer in”, aldus Akse.  

Eerder vandaag werd al bekend dat Opel niet naar de Autosalon van Geneve gaat.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.