Tenderfraude: oud-minister Hillen moet getuigen

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: NIDV

Dat meldt persbureau ANP.

De rechtszaak wordt op 5 december hervat. Er zijn in december en januari vijftien volle zittingsdagen voor uitgetrokken. Op een van die dagen zal Hillen worden gehoord.

De advocaat van een van de zes verdachte defensie- en politieambtenaren had verzocht om een getuigenis van Hillen. Dat rechtbank in Rotterdam besliste dat Hillen inderdaad moet getuigen. Een verzoek van de advocaten om ook oud-ministers van Defensie Henk Kamp en Eimert van Middelkoop te horen is door de rechtbank afgewezen. Lees alles over de tenderfraude in ons dossier.

De kwestie draait om de omkoping van ambtenaren bij de aanschaf van auto’s voor politie en defensie door importeurs van Volkswagen (Pon), Renault en Peugeot. Onder andere oud-minister van Defensie Henk Kamp wordt ervan verdacht giften van Pon te hebben aangenomen.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Tenderfraude: oud-minister Hillen moet getuigen | Automotive Online

Tenderfraude: oud-minister Hillen moet getuigen

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: NIDV

Dat meldt persbureau ANP.

De rechtszaak wordt op 5 december hervat. Er zijn in december en januari vijftien volle zittingsdagen voor uitgetrokken. Op een van die dagen zal Hillen worden gehoord.

De advocaat van een van de zes verdachte defensie- en politieambtenaren had verzocht om een getuigenis van Hillen. Dat rechtbank in Rotterdam besliste dat Hillen inderdaad moet getuigen. Een verzoek van de advocaten om ook oud-ministers van Defensie Henk Kamp en Eimert van Middelkoop te horen is door de rechtbank afgewezen. Lees alles over de tenderfraude in ons dossier.

De kwestie draait om de omkoping van ambtenaren bij de aanschaf van auto’s voor politie en defensie door importeurs van Volkswagen (Pon), Renault en Peugeot. Onder andere oud-minister van Defensie Henk Kamp wordt ervan verdacht giften van Pon te hebben aangenomen.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.