VDL Nedcar: extra mensen en robots voor BMW-productie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt VDL Nedcar vandaag. Het bedrijf produceert ook al de Mini 3-deurs (sinds 2014), de Mini Cabrio (sinds 2015) en de Mini Countryman. 

Om de productie in goede banen te leiden wil VDL de productiecapaciteit voor eind 2018 uitbreiden met tweeduizend extra medewerkers (waarvan een deel nu al op uitzendbasis voor het bedrijf werkt) en een onbekend aantal extra robots. Dankzij de overname van de Nedcar-fabriek is de winst van VDL Nedcar omhoog geschoten tot 75 miljoen in het eerste halfjaar van 2017. Wel heeft het bedrijf moeite om de groei bij te benen, zegt president-directeur Willem van der Leegte. “Dat de stormachtige uitbreiding in productiecapaciteit gepaard gaat met energie en uitdagingen verhullen we niet. We werken we met z’n allen hard aan een oplossing. Deze uitbreiding is goed voor de werkgelegenheid, voor ons bedrijf en staat symbool voor het vertrouwen dat onze klant BMW Group heeft.”

In totaal werken er nu zesduizend mensen bij VDL Nedcar, tegen 1.500 bij de start in 2014.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

VDL Nedcar: extra mensen en robots voor BMW-productie | Automotive Online

VDL Nedcar: extra mensen en robots voor BMW-productie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt VDL Nedcar vandaag. Het bedrijf produceert ook al de Mini 3-deurs (sinds 2014), de Mini Cabrio (sinds 2015) en de Mini Countryman. 

Om de productie in goede banen te leiden wil VDL de productiecapaciteit voor eind 2018 uitbreiden met tweeduizend extra medewerkers (waarvan een deel nu al op uitzendbasis voor het bedrijf werkt) en een onbekend aantal extra robots. Dankzij de overname van de Nedcar-fabriek is de winst van VDL Nedcar omhoog geschoten tot 75 miljoen in het eerste halfjaar van 2017. Wel heeft het bedrijf moeite om de groei bij te benen, zegt president-directeur Willem van der Leegte. “Dat de stormachtige uitbreiding in productiecapaciteit gepaard gaat met energie en uitdagingen verhullen we niet. We werken we met z’n allen hard aan een oplossing. Deze uitbreiding is goed voor de werkgelegenheid, voor ons bedrijf en staat symbool voor het vertrouwen dat onze klant BMW Group heeft.”

In totaal werken er nu zesduizend mensen bij VDL Nedcar, tegen 1.500 bij de start in 2014.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.