Van Mossel koopt Citroën Amsterdam

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Vandaag is het contract getekend, melden beide partijen in een persbericht. 

In het pand is ook een DS store gevestigd. “Door de toevoeging van de merken Citroën en DS breiden we ons merkenpalet verder uit. Als ambitieus en internationaal georiënteerd familiebedrijf geloven wij sterk in synergie en krachtenbundeling, waarbij we onze klanten het totale gamma in automobiliteit kunnen bieden”, zegt Eric Berkhof, algemeen directeur van de Van Mossel Automotive Groep. Van Mossel is een van de snelst groeiende autobedrijven van Nederland. In de afgelopen jaren volgde de overnames elkaar in hoog tempo op. Zo nam het bedrijf samen met de Mandemakers Groep onder meer de leasetak van Kroymans over, maar ook een reeks aan dealerbedrijven waaronder de Peugeot-vestigingen van Pouw.  

Louis Wyers, sinds dit jaar directeur Citroën Nederland, heeft vertrouwen in Van Mossel. “Ik denk dat we een sterke partner toevoegen aan ons netwerk. Eentje die ons in staat stelt om de gewenste groei te realiseren voor Citroën en DS in de regio Amsterdam.” Citroën zag dit jaar het marktaandeel in Nederland teruglopen van 4,5 tot 3,6 procent. Van Mossel staat inmiddels in de top drie van grootste dealerholdings van Nederland.

Citroën Nederland importeert naast Citroën ook DS. In totaal heeft de importeur 116 salesvestigingen en 129 aftersalesvestigingen in Nederland. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Van Mossel koopt Citroën Amsterdam | Automotive Online

Van Mossel koopt Citroën Amsterdam

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Vandaag is het contract getekend, melden beide partijen in een persbericht. 

In het pand is ook een DS store gevestigd. “Door de toevoeging van de merken Citroën en DS breiden we ons merkenpalet verder uit. Als ambitieus en internationaal georiënteerd familiebedrijf geloven wij sterk in synergie en krachtenbundeling, waarbij we onze klanten het totale gamma in automobiliteit kunnen bieden”, zegt Eric Berkhof, algemeen directeur van de Van Mossel Automotive Groep. Van Mossel is een van de snelst groeiende autobedrijven van Nederland. In de afgelopen jaren volgde de overnames elkaar in hoog tempo op. Zo nam het bedrijf samen met de Mandemakers Groep onder meer de leasetak van Kroymans over, maar ook een reeks aan dealerbedrijven waaronder de Peugeot-vestigingen van Pouw.  

Louis Wyers, sinds dit jaar directeur Citroën Nederland, heeft vertrouwen in Van Mossel. “Ik denk dat we een sterke partner toevoegen aan ons netwerk. Eentje die ons in staat stelt om de gewenste groei te realiseren voor Citroën en DS in de regio Amsterdam.” Citroën zag dit jaar het marktaandeel in Nederland teruglopen van 4,5 tot 3,6 procent. Van Mossel staat inmiddels in de top drie van grootste dealerholdings van Nederland.

Citroën Nederland importeert naast Citroën ook DS. In totaal heeft de importeur 116 salesvestigingen en 129 aftersalesvestigingen in Nederland. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.