Hyundai Nederland neemt afscheid van tien dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat melden diverse betrokkenen aan Automotive.

Nadat het contract met importeur Autobinck in 2014 werd opgezegd (het contract liep officieel op 31 maart dit jaar af) volgden alle dealercontracten. De importeur besloot vervolgens tien van de 63 dealers geen nieuw contract aan te bieden. Omgekeerd besloot dealerholding Broekhuis om het contract met de importeur op te zeggen.

Niet alles ingevuld
De importeur heeft nog niet voor alle rayons een nieuwe dealer aangesteld. De importeur nam afscheid van Mido (Doetinchem), Huisman (Maasdijk), Rovémij (Mijdrecht), Fakkert (Schagen en Zwaag, beide rayons gaan naar Peter Ursem), Hensgens (Nieuwstadt en Maastricht, zij blijven erkend reparateur), Van Zummeren (Schaijk, gaat door als erkend reparateur), Van de Weem (Boxmeer en Venray, dealerrayon overgenomen door Oostendorp), Herman Jubbega (Meppel) en Bert Wieten (Zwolle, rayon opgevuld door Auto Palace, Wieten blijft wel erkend reparateur).

Broekhuis had een vestiging in Almere en een servicepunt in Lelystad.

Hoger beroep
Fakkert besloot de opzegging aan te vechten. Vooralsnog met weinig succes. Het bedrijf kreeg begin maart van dit jaar in eerste aanleg nul op het rekest van de rechtbank in Den Haag. Fakkert wil niet reageren, maar stelt wel in hoger beroep te zijn gegaan.

Hyundai wordt bijgestaan door Walter van Overbeek (Houthoff Buruma) die al een reeks aan importeurs bijstond inzake contractbeëindigingen. Het is onbekend wanneer het hoger beroep volgt.

De importeur wil niet reageren. 

Lees de uitspraak hier.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hyundai Nederland neemt afscheid van tien dealers | Automotive Online

Hyundai Nederland neemt afscheid van tien dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat melden diverse betrokkenen aan Automotive.

Nadat het contract met importeur Autobinck in 2014 werd opgezegd (het contract liep officieel op 31 maart dit jaar af) volgden alle dealercontracten. De importeur besloot vervolgens tien van de 63 dealers geen nieuw contract aan te bieden. Omgekeerd besloot dealerholding Broekhuis om het contract met de importeur op te zeggen.

Niet alles ingevuld
De importeur heeft nog niet voor alle rayons een nieuwe dealer aangesteld. De importeur nam afscheid van Mido (Doetinchem), Huisman (Maasdijk), Rovémij (Mijdrecht), Fakkert (Schagen en Zwaag, beide rayons gaan naar Peter Ursem), Hensgens (Nieuwstadt en Maastricht, zij blijven erkend reparateur), Van Zummeren (Schaijk, gaat door als erkend reparateur), Van de Weem (Boxmeer en Venray, dealerrayon overgenomen door Oostendorp), Herman Jubbega (Meppel) en Bert Wieten (Zwolle, rayon opgevuld door Auto Palace, Wieten blijft wel erkend reparateur).

Broekhuis had een vestiging in Almere en een servicepunt in Lelystad.

Hoger beroep
Fakkert besloot de opzegging aan te vechten. Vooralsnog met weinig succes. Het bedrijf kreeg begin maart van dit jaar in eerste aanleg nul op het rekest van de rechtbank in Den Haag. Fakkert wil niet reageren, maar stelt wel in hoger beroep te zijn gegaan.

Hyundai wordt bijgestaan door Walter van Overbeek (Houthoff Buruma) die al een reeks aan importeurs bijstond inzake contractbeëindigingen. Het is onbekend wanneer het hoger beroep volgt.

De importeur wil niet reageren. 

Lees de uitspraak hier.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.