Brandstofverbruik nieuwe auto’s in 2014 ‘historisch laag’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit de nieuwste versie van Mobiliteit in Cijfers van Bovag en RAI Vereniging. 

Nieuwe auto’s verbruikten vorig jaar ongeveer de helft ten opzichte van 1980, terwijl het gemiddelde gewicht met ruim 10 procent toenam. De gemiddelde CO2-uitstoot lag op 108 gram per kilometer, waarmee Nederland voorop loopt in Europa. 

Koetswerk
De hatchback was vorig jaar nog steeds het meest verkochte model, maar leverde wel in: het marktaandeel liep terug van 61,2 procent naar 56,8 procent. Het tweede populaire koetswerk, de stationwagen, noteerde een marktaandeel van 20,4 procent, ten opzichte van 16,7 procent in 2013.

De suv is met een opmars bezig. Tot 2012 was slechts zo’n 5 procent van de nieuwe auto’s een suv. In 2013 was dat al opgelopen tot 8,1 procent en vorig jaar was dat 10,2 procent. Dit is onder meer te verklaren door de populariteit van plug-in hybride suv`s als de Mitsubishi Outlander. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Brandstofverbruik nieuwe auto’s in 2014 ‘historisch laag’ | Automotive Online

Brandstofverbruik nieuwe auto’s in 2014 ‘historisch laag’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit de nieuwste versie van Mobiliteit in Cijfers van Bovag en RAI Vereniging. 

Nieuwe auto’s verbruikten vorig jaar ongeveer de helft ten opzichte van 1980, terwijl het gemiddelde gewicht met ruim 10 procent toenam. De gemiddelde CO2-uitstoot lag op 108 gram per kilometer, waarmee Nederland voorop loopt in Europa. 

Koetswerk
De hatchback was vorig jaar nog steeds het meest verkochte model, maar leverde wel in: het marktaandeel liep terug van 61,2 procent naar 56,8 procent. Het tweede populaire koetswerk, de stationwagen, noteerde een marktaandeel van 20,4 procent, ten opzichte van 16,7 procent in 2013.

De suv is met een opmars bezig. Tot 2012 was slechts zo’n 5 procent van de nieuwe auto’s een suv. In 2013 was dat al opgelopen tot 8,1 procent en vorig jaar was dat 10,2 procent. Dit is onder meer te verklaren door de populariteit van plug-in hybride suv`s als de Mitsubishi Outlander. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.