Raad van State: Automotions moet vlaggen verwijderen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Automotions was al jaren in conflict met de gemeente Goes over de genoemde vlaggenmasten en reclame-uitingen. Volgens het bedrijf zijn de uitingen nodig om zichtbaar te zijn vanaf de nabijgelegen snelweg. Volgens de gemeente waren de reclames strijdig met de welstandswet. In eerdere rechterlijke procedures was de dealerholding al in het ongelijk gesteld. Daarop stapte het bedrijf naar de Raad van State. 

Automotions betoogde dat de gemeente Goes niet het gelijkheidsbeginsel heeft toegepast, terwijl dit wel had gemoeten. Vergelijkbare bedrijven mochten volgens Automotions wel vergelijkbare reclame-uitingen doen. Volgens de Raad van State is dit echter niet gebleken. Het hoger beroep is daarom ongegrond verklaard. 

Automotions-directeur Lennard van Oeveren vindt de uitspraak onbegrijpelijk en erg jammer. “Het is zonder dat we ons in deze tijd met dit soort zaken moeten bezig houden, je richt je liever op belangrijkere dingen. We wachten de brief af waarin staat wat we nu moeten doen en daarna beslissen we over een mogelijke andere oplossing. Maar we hebben veel geïnvesteerd in onze aanwezigheid op het bedrijventerrein en dan is het erg zuur dat je geen gehoor vindt bij de gemeente over zoiets relatief onbelangrijks.”

Het bedrijventerrein is hier te bekijken via Google Streetview

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Raad van State: Automotions moet vlaggen verwijderen | Automotive Online

Raad van State: Automotions moet vlaggen verwijderen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Automotions was al jaren in conflict met de gemeente Goes over de genoemde vlaggenmasten en reclame-uitingen. Volgens het bedrijf zijn de uitingen nodig om zichtbaar te zijn vanaf de nabijgelegen snelweg. Volgens de gemeente waren de reclames strijdig met de welstandswet. In eerdere rechterlijke procedures was de dealerholding al in het ongelijk gesteld. Daarop stapte het bedrijf naar de Raad van State. 

Automotions betoogde dat de gemeente Goes niet het gelijkheidsbeginsel heeft toegepast, terwijl dit wel had gemoeten. Vergelijkbare bedrijven mochten volgens Automotions wel vergelijkbare reclame-uitingen doen. Volgens de Raad van State is dit echter niet gebleken. Het hoger beroep is daarom ongegrond verklaard. 

Automotions-directeur Lennard van Oeveren vindt de uitspraak onbegrijpelijk en erg jammer. “Het is zonder dat we ons in deze tijd met dit soort zaken moeten bezig houden, je richt je liever op belangrijkere dingen. We wachten de brief af waarin staat wat we nu moeten doen en daarna beslissen we over een mogelijke andere oplossing. Maar we hebben veel geïnvesteerd in onze aanwezigheid op het bedrijventerrein en dan is het erg zuur dat je geen gehoor vindt bij de gemeente over zoiets relatief onbelangrijks.”

Het bedrijventerrein is hier te bekijken via Google Streetview

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.