Lennaerts nieuwe Alfa-dealer Venlo

Redactie Redactie
• Laatste update:

Lennaerts voert al, vanuit vier vestigingen, de merken Fiat, Hyundai, Citroën en het is erkend reparateur van Lancia.

Alfa is een aanvulling waarvan het bedrijf op middellange termijn denkt te profiteren. “Het is een ijzersterk merk met veel aantrekkingskracht”, zegt dga Bart Lennaerts. “Bovendien begint Alfa daar waar Fiat ophoudt.”

Laag marktaandeel
Momenteel is het marktaandeel van Alfa op het laagste niveau (0,45%) sinds het faillissement van Kroymans. “Alfa-topman Sergio Marchionne wil in de periode 2015-2017 met een reeks aan nieuwe modellen komen. Daar richten we ons op. In de automotive heeft het momenteel weinig zin om je op de heel korte termijn te richten.” 

Alfa-importeur Fiat Group Netherlands is bezig het netwerk te herstructureren. In dat kader is het Alfa-dealerschap overgegaan van Martens in Tegelen. Fiat wil dat dealers waar mogelijk alle merken voeren. Maar Lennaerts denkt niet dat zij Lancia en Jeep gaan voeren. “Volgens mij is het zo prima verdeeld. Ik zie dat niet veranderen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Lennaerts nieuwe Alfa-dealer Venlo | Automotive Online

Lennaerts nieuwe Alfa-dealer Venlo

Redactie Redactie
• Laatste update:

Lennaerts voert al, vanuit vier vestigingen, de merken Fiat, Hyundai, Citroën en het is erkend reparateur van Lancia.

Alfa is een aanvulling waarvan het bedrijf op middellange termijn denkt te profiteren. “Het is een ijzersterk merk met veel aantrekkingskracht”, zegt dga Bart Lennaerts. “Bovendien begint Alfa daar waar Fiat ophoudt.”

Laag marktaandeel
Momenteel is het marktaandeel van Alfa op het laagste niveau (0,45%) sinds het faillissement van Kroymans. “Alfa-topman Sergio Marchionne wil in de periode 2015-2017 met een reeks aan nieuwe modellen komen. Daar richten we ons op. In de automotive heeft het momenteel weinig zin om je op de heel korte termijn te richten.” 

Alfa-importeur Fiat Group Netherlands is bezig het netwerk te herstructureren. In dat kader is het Alfa-dealerschap overgegaan van Martens in Tegelen. Fiat wil dat dealers waar mogelijk alle merken voeren. Maar Lennaerts denkt niet dat zij Lancia en Jeep gaan voeren. “Volgens mij is het zo prima verdeeld. Ik zie dat niet veranderen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.