Van Kouwen en Opel Nederland in joint venture

Redactie Redactie
• Laatste update:

Over de aandeelverhouding worden geen uitspraken gedaan. De deal is onder voorbehoud van goedkeuring van de NMa.

De joint venture, waarin Van Kouwen de operationele leiding heeft, gaat het Infiniti-pand van Autobinck huren en ingrijpend verbouwen. In dat pand zit nu nog de VKV Groep, maar die openen volgend jaar een eigen Infiniti-vestiging in Amsterdam.

Van Kouwen vult hiermee de leemte op die ontstond nadat Stern aankondigde te stoppen in Amsterdam. Het bedrijf heeft na deze opening in totaal tien dealervestigingen, waarvan vijf in de regio Groot-Amsterdam. Op termijn zal er daar weer een van sluiten, laat Van Kouwen weten. Er gaan geen Stern-medewerkers naar Van Kouwen.

Het is voor Opel Nederland de tweede joint venture in een jaar tijd. Vorig jaar werd de importeur samen met Stam Opel-dealer in Utrecht. Opel heeft aangegeven op strategisch belangrijke punten de mogelijkheid van een joint venture, daar waar investeringen gedaan moeten worden, te bekijken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.