Dubbele overname Janssen van Kouwen: Citroën-vestiging Wensink en ASN Schadebedrijf

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
DGA's Laurens Stigter (Wensink) en Theo van Kouwen (rechts) bezegelen de transactie. (Foto: Wensink)

Dealerholding Janssen van Kouwen doet deze week een dubbele overname. Het bedrijf heeft de Citroën-vestiging van Wensink in Almere gekocht. Ook neemt het schadebedrijf ASN Amsterdam Zuidoost over. Alle medewerkers gaan mee naar Janssen van Kouwen. Dat meldt de dealerholding vandaag. Janssen van Kouwen staat op plek 32 in de Automotive Dealerholding Top 60.

Uitbreiding

Voor het bedrijf is Citroën een nieuw merk. Als één van de beoogde Stellantis-partners is Janssen van Kouwen bezig met het uitbreiden van zijn activiteiten binnen de Stellantis-merken. Het voert al de merken Opel, Fiat, Alfa Romeo, Abarth en Jeep in de regio Groot-Amsterdam en het Gooi en voegt daar nu het gebied Almere aan toe. “Het bedrijf is flink aan het groeien en de toevoeging van het merk Citroën past hier perfect bij. Wij streven  naar verdere uitbreiding van diensten en alle Stellantis merken in ons verzorgingsgebied om onze klanten en relaties optimaal te kunnen bedienen”, zegt algemeen directeur Michael Meijer.

Gisteren werd bekend dat Stern vijf Citroën-vestigingen van Wensink koopt.

Door de overnames telt het Janssen van Kouwen nu 8 dealervestigingen, 3 schadebedrijven (waarvan één in een joint venture met Reco), een eigen lease- en verhuuronderneming en recentelijk is ook een commerciële wasstraat gekocht.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Dubbele overname Janssen van Kouwen: Citroën-vestiging Wensink en ASN Schadebedrijf | Automotive Online

Dubbele overname Janssen van Kouwen: Citroën-vestiging Wensink en ASN Schadebedrijf

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
DGA's Laurens Stigter (Wensink) en Theo van Kouwen (rechts) bezegelen de transactie. (Foto: Wensink)

Dealerholding Janssen van Kouwen doet deze week een dubbele overname. Het bedrijf heeft de Citroën-vestiging van Wensink in Almere gekocht. Ook neemt het schadebedrijf ASN Amsterdam Zuidoost over. Alle medewerkers gaan mee naar Janssen van Kouwen. Dat meldt de dealerholding vandaag. Janssen van Kouwen staat op plek 32 in de Automotive Dealerholding Top 60.

Uitbreiding

Voor het bedrijf is Citroën een nieuw merk. Als één van de beoogde Stellantis-partners is Janssen van Kouwen bezig met het uitbreiden van zijn activiteiten binnen de Stellantis-merken. Het voert al de merken Opel, Fiat, Alfa Romeo, Abarth en Jeep in de regio Groot-Amsterdam en het Gooi en voegt daar nu het gebied Almere aan toe. “Het bedrijf is flink aan het groeien en de toevoeging van het merk Citroën past hier perfect bij. Wij streven  naar verdere uitbreiding van diensten en alle Stellantis merken in ons verzorgingsgebied om onze klanten en relaties optimaal te kunnen bedienen”, zegt algemeen directeur Michael Meijer.

Gisteren werd bekend dat Stern vijf Citroën-vestigingen van Wensink koopt.

Door de overnames telt het Janssen van Kouwen nu 8 dealervestigingen, 3 schadebedrijven (waarvan één in een joint venture met Reco), een eigen lease- en verhuuronderneming en recentelijk is ook een commerciële wasstraat gekocht.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.