Janssen Van Kouwen voegt FCA-merken toe

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Janssen Van Kouwen heeft al een FCA-verleden. (Foto: Shutterstock)

Janssen Van Kouwen breidt zijn dealeractiviteiten uit met de Stellantis-merken Fiat, Alfa Romeo en Jeep. Die neemt het over van FrankVanemanAutomotive (FVA). Dat melden beide partijen aan Automotive. FVA richt zich volledig op Kia.

Fusiebedrijf Janssen Van Kouwen voerde alleen Opel, dat eveneens een Stellantis-merk is. Nu voegt het daar de FCA-merken weer aan toe; tussen 2010 en 2016 was Van Kouwen al FCA-dealer. In 2016 verkocht het de FCA- en Kia-activiteiten aan FVA. “Janssen Van Kouwen heeft een groeistrategie, binnen de mogelijkheden die Stellantis biedt, zowel door merken toe te voegen als door het werkgebied te vergroten. De eerste stap is nu gezet”, meldt het bedrijf.

Janssen Van Kouwen staat op plek 20 en FrankVanemanAutomotive op plek 48 in de Automotive Dealerholding Top 60.

Focus

FVA-eigenaar Frank Vaneman stelt dat de groei die Kia doormaakt meer focus vereist. “Kia heeft in Nederland z’n beste tijd ooit en in de ‘Plan S’-strategie staat de uitrol van zeven elektrische modellen en innovatieve mobiliteitsoplossingen centraal. Dit past naadloos binnen onze strategie om iedereen een duurzame en efficiënte mobiliteitsoplossing te bieden. Daar willen wij ons de komende jaren op richten. Dat vereist focus en mede daarom hebben we besloten de FCA-activiteiten te verkopen.”Lees hier een interview met Stellantis Nederland-directeur Aigline James.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Janssen Van Kouwen voegt FCA-merken toe | Automotive Online

Janssen Van Kouwen voegt FCA-merken toe

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Janssen Van Kouwen heeft al een FCA-verleden. (Foto: Shutterstock)

Janssen Van Kouwen breidt zijn dealeractiviteiten uit met de Stellantis-merken Fiat, Alfa Romeo en Jeep. Die neemt het over van FrankVanemanAutomotive (FVA). Dat melden beide partijen aan Automotive. FVA richt zich volledig op Kia.

Fusiebedrijf Janssen Van Kouwen voerde alleen Opel, dat eveneens een Stellantis-merk is. Nu voegt het daar de FCA-merken weer aan toe; tussen 2010 en 2016 was Van Kouwen al FCA-dealer. In 2016 verkocht het de FCA- en Kia-activiteiten aan FVA. “Janssen Van Kouwen heeft een groeistrategie, binnen de mogelijkheden die Stellantis biedt, zowel door merken toe te voegen als door het werkgebied te vergroten. De eerste stap is nu gezet”, meldt het bedrijf.

Janssen Van Kouwen staat op plek 20 en FrankVanemanAutomotive op plek 48 in de Automotive Dealerholding Top 60.

Focus

FVA-eigenaar Frank Vaneman stelt dat de groei die Kia doormaakt meer focus vereist. “Kia heeft in Nederland z’n beste tijd ooit en in de ‘Plan S’-strategie staat de uitrol van zeven elektrische modellen en innovatieve mobiliteitsoplossingen centraal. Dit past naadloos binnen onze strategie om iedereen een duurzame en efficiënte mobiliteitsoplossing te bieden. Daar willen wij ons de komende jaren op richten. Dat vereist focus en mede daarom hebben we besloten de FCA-activiteiten te verkopen.”Lees hier een interview met Stellantis Nederland-directeur Aigline James.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.