Henri Hendrickx: in 2020 zijn er 400 showrooms over (video)

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De enorme terugval van de servicemarkt maakt het noodzakelijk om terug te gaan in het aantal showrooms. De werkplaats kan niet langer de showroom subsidiëren”, aldus Hendrickx.

Hendrickx pleitte in zijn Markeur-tijd al voor minder showrooms. “De tijd is gekomen om een keuze te maken. Dealers kunnen niet meer doen wat ze twintig jaar geleden deden. Ze moeten kiezen of ze zich richten op verkoop nieuw of dat ze richten zich op een toekomst als reparateur of universeel garagist.”

Hendrickx verlaat deze maand Brezan. Hij heeft de klant weer centraal gezet bij het bedrijf. “Er is een parallel tussen grossiers en dealers. Beide wachten tot de klant komt en komen dan pas in actie. Je moet niet wachten, je moet onderzoeken wat je voor de klant kunt betekenen en hem daarmee benaderen. Het gaat om service en die moet je verkopen. Dat vergt een grote verandering in denken en werken.”

Of Hendrickx in de automotive actief blijft, weet hij nog niet. “Maar het voelt nog steeds als een warm bad.”

Bekijk hieronder het hele interview met Hendrickx.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.