Winstgroei Stern, reorganisatie bij Ford Amsterdam

Redactie Redactie
• Laatste update:

De omzet daalde licht naar 261 miljoen euro (-3,3%). De solvabiliteit nam toe tot 37,3% (uitgaande van een solvabiliteit van 10% voor de leaseactiviteiten en 15% voor de verhuuractiviteiten). In het eerste kwartaal werden 6.714 nieuwe personenauto`s verkocht (-14,6%). De daling deed zich vooral voor bij Ford, Renault en Opel.

Ook meldt Stern dat in juni de eerste vestiging van haar universele keten Sternpoint officieel de deuren opent.

Ford Amsterdam
In het eerste kwartaal is de overname van Ford Amsterdam van MVC Capital opgenomen. Stern heeft voor deze overname een badwill ontvangen en dit geld wordt mede besteed aan een reorganisatie bij Ford Amsterdam. “Er is geen sprake van een collectief ontslag, maar er gaat een stevig aantal mensen weg”, licht bestuursvoorzitter Henk van der Kwast toe. De reorganisatie loopt over heel 2012. Over de totale fte-ontwikkeling binnen Stern doet Van der Kwast geen uitspraken.

Tweede Kwartaal
Stern verwacht een goed tweede kwartaal waarbij de `gemiste` registraties voor het eerste kwartaal worden ingelopen. Harde uitspraken over de rest van het jaar doet Stern niet. “Niemand doet dat, wij ook niet.” In meer algemene zin is de langetermijndoelstelling van Stern ongewijzigd. “We willen in de komende jaren groeien naar een winst van 20 miljoen euro”, stelt Van der Kwast. “Dat doen we door geleidelijk het resultaat te verbeteren. Net als we in dit eerste kwartaal gedaan hebben.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.