Rodi Banken: dealers geven een zesje

Redactie Redactie
• Laatste update:

Twee jaar geleden kregen de banken gemiddeld nog een 6,3

Volgens eenderde van de dealers zijn de financieringstarieven gestegen ten opzichte van 2011. Ook vindt 27% van de dealers dat de acceptatiecriteria verzwaard zijn.

Marktaandeel
Aan het onderzoek deden 238 dealers mee. Daarvan doet 65% zaken met de Rabobank. Iets meer dan 32% doet zaken met ING en 20% met de ABN Amro. De captives DFM, Alcredis en PSA Finance zijn goed voor marktaandeel rond de 6 en 7 procent. De dealers doen gemiddeld met 1,8 bank zaken.

Basel III
Volgens Hans Bresser, manager Bovag Autodealers, is de Rodi Banken een belangrijke tool om tot een goede discussie met banken te komen. “We zien dat banken vooruitlopen op Basel III en hun kredietvoorziening anders gaan inrichten en zwaardere eisen stellen. Met deze resultaten kunnen we met de banken in overleg om te kijken waar de problemen liggen en bekijken hoe we deze kunnen aanpakken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.