CAO-principeakkoord: 1% en 1,7% loonsverhoging

Redactie Redactie
• Laatste update:

In januari 2012 wordt er bovendien eenmalig 100 euro uitgekeerd aan werknemers.

Bovag had ingezet op een looptijd van 24 maanden. De bonden wilden een looptijd van 12 maanden. Verder hadden de bonden ingezet op een loonsverhoging van 2,5%. Bovag zei te streven naar een gematigde loonontwikkeling maar noemde geen percentage.

De regeling extra vakantiedagen voor oudere werknemers wordt omgezet naar inzetbaarheidsdagen. Werkgever en werknemer bepalen in overleg hoe deze dagen worden besteed, dat hoeft niet langer per se extra vrije dagen te betekenen. Een bestemming voor de inzetbaarheidsdagen kan bijvoorbeeld zijn: ontziedagen, langere vakantie of vervroegd pensioen omzetten in geld of scholing.

Bekijk hier het principeakkoord.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.