Daihatsu Nederland: Europa te duur

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het aanbod in het segment van compacte auto`s is in de afgelopen jaren fors toegenomen”, aldus Van Noort. “Voor ons betekende dit een daling in de verkoop. Aan de andere kant worden de Europese eise steeds strenger, wat hoge R&D-kosten voor de fabrikanten met zich meebrengt; helemaal vanwege de dure Yen. Dit alles bij elkaar maakt dat Daihatsu de Europese markt niet lucratief genoeg meer vindt.”

In Nederland heeft Daihatsu 90 verkooppunten. “Gelukkig hebben we een sterk dealernetwerk. Ook zijn er veel partners in ons netwerk die er minimaal een merk bij hebben, of goed vertegenwoordigd zijn in de occasionverkoop”, aldus Van Noort, die benadrukt dat de fabrikant de aftermarket zal blijven faciliteren. “Dat gebeurt via ons bestaande netwerk.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.