Nieuw kenteken uitgegeven

Redactie Redactie
• Laatste update:

De wijziging naar ‘2-3-1’ is de belangrijkste verandering in personenwagen-kentekens in 57 jaar. “Vanaf 1951 gebruikte Nederland alleen tweetallen van letters en cijfers. Met de nieuwe combinatie kunnen ongeveer drie miljoen voertuigen een nieuw kenteken krijgen,” aldus RDW-directeur Johan Hakkenberg.
Naast de wijziging naar ‘2-3-1’ stapt de RDW ook af van het gebruik van klinkers. Ook de letters Y, C en Q worden niet gebruikt. Het gebruik van klinkers maakt volgens de RDW de kans op maatschappelijk onaanvaardbare of grievende lettercombinaties te groot. Daarnaast worden om begrijpelijke redenen ook de zes lettercombinaties GVD, NSB, TBS, SS en SD niet gebruikt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.