De Jong treedt af als voorzitter RAI Auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Er komt steeds strengere regelgeving op ons af. Deze ontwikkelingen vragen om een krachtig en slagvaardig antwoord vanuit de industrie.” Om die reden moet het voorzitterschap van RAI Vereniging volgens De Jong een betaalde functie zijn. "Er zijn veel stromingen binnen de RAI Vereniging die vinden dat er een neutrale en onafhankelijke voorzitter moet komen. Die discussie loopt al heel lang. Of deze bezoldigde voorzitter er nu ook komt, weet ik niet, maar ik wil het proces niet in de weg staan."
Voor De Jong was zijn voorzitterschap een onbezoldigde nevenfunctie naast zijn algemeen directeurschap bij BMW Nederland. "Ik kijk er met een goed gevoel op terug. Het was een mooie periode. Maar het kostte wel ongelofelijk veel tijd en dat maakt de keuze wel gemakkelijker."
De overige bestuursleden zeggen het besluit te betreuren, maar hebben er wel mee ingestemd.