5 vragen aan Sam van Dalen, eigenaar van Italië in de Polder

Auto-ondernemer Sam van Dalen scoort met video: ‘Ik maak ze niet om er iets uit te halen’

5 vragen aan • Sam van Dalen (38), eigenaar van autobedrijf Italië in de Polder, maakt inmiddels al weer 5 jaar maandelijks een video waarin de Westfries zijn liefde voor Italië en de merken Alfa Romeo, Maserati en Fiat, verkondigt. “We halen dagelijks 1.200 unieke bezoekers naar de website.”
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Sam van Dalen in actie in één van zijn video's. (Foto: Sam van Dalen)

Gaandeweg gaat het filmen auto-ondernemer Sam van Dalen (38) steeds beter af. Waarbij hij als het tegenzit in – navolging van vlogger Thomas Brok – niet opgeeft als het tegenzit. En zo verkocht de eigenaar van autobedrijf Italië in de Polder onlangs op ludieke wijze een gele Fiat Coupé die al vier jaar in zijn showroom in Opmeer stond.

Hoe heb je die Fiat Coupé uiteindelijk verkocht?

“Binnen een dag nadat ik de video had gepost werd de auto verkocht. Ik was benaderd door een neef van de voormalige eigenaresse die de auto 20 jaar lang in bezit had gehad. Hij vond het nog steeds een mooie auto en stuurde ons een e-mail waarin hij dat schreef en ons succes wenste met de verkoop ervan. We kregen hem echter vier jaar lang niet verkocht, dus besloot ik contact met hem op te nemen om een video te maken. In eerste instantie reageerde hij afhoudend, maar daarna kon een afspraak met zijn tante van 75 alsnog gemaakt worden. Zij woont in Dongen en dus ben ik bij haar op bezoek geweest. Het grappige is dat mensen in reacties onder het filmpje laten weten niet te geloven dat zij al 75 is, maar alle video’s die ik maak zijn echt. De rode draad is altijd dat het luchtig is en er humor en zelfspot in zitten.”

Wat leveren de video’s op voor Italië in de Polder?

“Ik maak de video’s vooral omdat ik het leuk vind om te doen. Je moet het ook niet doen omdat je er per se wat uit wilt halen. Dan kan het alleen maar tegenvallen. Wel is het zo dat wij dagelijks 1.200 unieke bezoekers naar onze website halen. Volgens mij uniek voor een klein universeel autobedrijf als het onze. Toch heb ik gemerkt dat het aantal mensen dat auto’s bij ons aanbiedt in de afgelopen jaren is verdubbeld. In naamsbekendheid en gunfactor leveren de video’s dus zeker wat op. Grosso modo kost het me echter veel meer tijd en geld, dan het me financieel oplevert.”

Hoeveel tijd ben je gemiddeld kwijt aan het maken van een video?

“Ik doe het zelf, dus ik steek er gemiddeld 20 uur in, per video. Dat begint met het schrijven van een script, waarna ik het óf zelf film, óf door een vriend van mij laat filmen en vervolgens doe ik de montage. Dat scheelt in de kosten, omdat ik de video’s anders moet laten maken door een bedrijf.”

In 2015 vond ik mijn werk eigenlijk niet zo leuk meer

“Oorspronkelijk heb ik dat 5 jaar geleden geprobeerd. De eerste film werd gemaakt door The Flying Dutchman van Harmen Commandeur en Jochem Feldberg. Het grappig was dat zij op vakantie naar Italië gingen. Ik besloot mee te gaan en heb daar mijn eerste video gemaakt over mijn voorliefde voor Italië. Dat was echter geen goedkope aangelegenheid. Daarom wist ik dat als ik dit meer wilde doen, ik moest zorgen dat ik zelf de techniek onder controle kreeg.”

Jaren later en vele video’s verder doe je dat nog steeds. Hoe blijft het leuk?

“Ik ben in 2015 gaan filmen, omdat ik een uitdaging zocht. Dat is altijd zo geweest: na een paar jaar wil ik iets nieuws doen. In 2012 heb ik nieuwbouw laten plegen op het huidige adres aan De Veken 200C in Opmeer en drie jaar later was ik toe aan iets nieuws. Eigenlijk vond ik mijn werk toentertijd helemaal niet zo leuk meer. Het filmen biedt me zoveel nieuwe mogelijkheden, die ik ook weer kan toepassen in mijn bedrijf. Dat is me veel meer waard dan financieel succes.”

Hoeveel moet je betalen om bekende Nederlanders zoals Tom Coronel en Bram Moszkowicz te strikken voor je video’s?

“Ik heb nog nooit iemand betaald om mee te doen in een video. Natuurlijk steek ik er veel tijd en energie in om hen te benaderen, maar vaak blijkt dat het me gewoon gegund wordt. Tom Coronel was toevallig in het buitenland, dus dan zorg ik er voor dat ik hem bij terugkomst oppik bij Schiphol om in de buurt een video te gaan maken. Zijn vlucht werd uiteindelijk vertraagd, maar hij wilde alsnog mee doen. Hetzelfde geldt voor Bram Moszkowicz, die midden in de jaren ’90 een succesvolle reclame met ‘gewoon Apeldoorn bellen’ had. Ik ben altijd een groot liefhebber van reclames geweest, en dat vind ik één van de meest iconische Nederlandse reclames, dus je kunt voorstellen hoe hoe cool het voor me was dat hij meedeed.”

De video ‘Fred’ met je dochter Do leverde een miljoen views op. Hoe bijzonder was dat?

“Dat was geweldig, omdat het merendeel van de video’s tussen de 50 duizend en 200 duizend kijkers trekt. Vooraf leek het me leuk om een functioneringsgesprek met mijn dochter te voeren, waarbij ik me afvroeg wat ze zou doen bij een negatieve wending. Daarna benaderde ik Alexander Sterk, sales & brand manager McClaren voor Louwman Exclusive, of hij mee wilde doen. Toen bleek dat hij mijn video’s al 3 jaar bekeek en vervolgens kon ik gaan draaien in de mooie showroom langs de A2 in Utrecht waar Do op gesprek gaat met pony Fred. En dankzij deze samenwerking doen wij nu ook zaken via Louwman. Zo zie je dat iets wat je leuk vindt om te doen, een positief effect kan hebben voor je bedrijf.”

Italië in de polder

Autobedrijf Italië in de Polder heeft zes werknemers in dienst en richt zich uitsluitend op de verkoop van Italiaanse auto’s van de merken Fiat, Alfa Romeo en Maserati, waarbij zij ook het onderhoud voor rekening nemen, zegt Sam van Dalen. “Op jaarbasis verkopen we tussen de 300 en 400 auto’s. Dat is ook de basis van mijn bedrijf. Dankzij de video’s op Facebook is het aantal mensen dat een auto aan ons te koop aanbiedt toegenomen. Daardoor kunnen wij juist selectiever zijn, omdat particulieren en andere ondernemers ons nu sneller weten te vinden.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Auto-ondernemer Sam van Dalen scoort met video: ‘Ik maak ze niet om er iets uit te halen’ | Automotive Online
5 vragen aan Sam van Dalen, eigenaar van Italië in de Polder

Auto-ondernemer Sam van Dalen scoort met video: ‘Ik maak ze niet om er iets uit te halen’

5 vragen aan • Sam van Dalen (38), eigenaar van autobedrijf Italië in de Polder, maakt inmiddels al weer 5 jaar maandelijks een video waarin de Westfries zijn liefde voor Italië en de merken Alfa Romeo, Maserati en Fiat, verkondigt. “We halen dagelijks 1.200 unieke bezoekers naar de website.”
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Sam van Dalen in actie in één van zijn video's. (Foto: Sam van Dalen)

Gaandeweg gaat het filmen auto-ondernemer Sam van Dalen (38) steeds beter af. Waarbij hij als het tegenzit in – navolging van vlogger Thomas Brok – niet opgeeft als het tegenzit. En zo verkocht de eigenaar van autobedrijf Italië in de Polder onlangs op ludieke wijze een gele Fiat Coupé die al vier jaar in zijn showroom in Opmeer stond.

Hoe heb je die Fiat Coupé uiteindelijk verkocht?

“Binnen een dag nadat ik de video had gepost werd de auto verkocht. Ik was benaderd door een neef van de voormalige eigenaresse die de auto 20 jaar lang in bezit had gehad. Hij vond het nog steeds een mooie auto en stuurde ons een e-mail waarin hij dat schreef en ons succes wenste met de verkoop ervan. We kregen hem echter vier jaar lang niet verkocht, dus besloot ik contact met hem op te nemen om een video te maken. In eerste instantie reageerde hij afhoudend, maar daarna kon een afspraak met zijn tante van 75 alsnog gemaakt worden. Zij woont in Dongen en dus ben ik bij haar op bezoek geweest. Het grappige is dat mensen in reacties onder het filmpje laten weten niet te geloven dat zij al 75 is, maar alle video’s die ik maak zijn echt. De rode draad is altijd dat het luchtig is en er humor en zelfspot in zitten.”

Wat leveren de video’s op voor Italië in de Polder?

“Ik maak de video’s vooral omdat ik het leuk vind om te doen. Je moet het ook niet doen omdat je er per se wat uit wilt halen. Dan kan het alleen maar tegenvallen. Wel is het zo dat wij dagelijks 1.200 unieke bezoekers naar onze website halen. Volgens mij uniek voor een klein universeel autobedrijf als het onze. Toch heb ik gemerkt dat het aantal mensen dat auto’s bij ons aanbiedt in de afgelopen jaren is verdubbeld. In naamsbekendheid en gunfactor leveren de video’s dus zeker wat op. Grosso modo kost het me echter veel meer tijd en geld, dan het me financieel oplevert.”

Hoeveel tijd ben je gemiddeld kwijt aan het maken van een video?

“Ik doe het zelf, dus ik steek er gemiddeld 20 uur in, per video. Dat begint met het schrijven van een script, waarna ik het óf zelf film, óf door een vriend van mij laat filmen en vervolgens doe ik de montage. Dat scheelt in de kosten, omdat ik de video’s anders moet laten maken door een bedrijf.”

In 2015 vond ik mijn werk eigenlijk niet zo leuk meer

“Oorspronkelijk heb ik dat 5 jaar geleden geprobeerd. De eerste film werd gemaakt door The Flying Dutchman van Harmen Commandeur en Jochem Feldberg. Het grappig was dat zij op vakantie naar Italië gingen. Ik besloot mee te gaan en heb daar mijn eerste video gemaakt over mijn voorliefde voor Italië. Dat was echter geen goedkope aangelegenheid. Daarom wist ik dat als ik dit meer wilde doen, ik moest zorgen dat ik zelf de techniek onder controle kreeg.”

Jaren later en vele video’s verder doe je dat nog steeds. Hoe blijft het leuk?

“Ik ben in 2015 gaan filmen, omdat ik een uitdaging zocht. Dat is altijd zo geweest: na een paar jaar wil ik iets nieuws doen. In 2012 heb ik nieuwbouw laten plegen op het huidige adres aan De Veken 200C in Opmeer en drie jaar later was ik toe aan iets nieuws. Eigenlijk vond ik mijn werk toentertijd helemaal niet zo leuk meer. Het filmen biedt me zoveel nieuwe mogelijkheden, die ik ook weer kan toepassen in mijn bedrijf. Dat is me veel meer waard dan financieel succes.”

Hoeveel moet je betalen om bekende Nederlanders zoals Tom Coronel en Bram Moszkowicz te strikken voor je video’s?

“Ik heb nog nooit iemand betaald om mee te doen in een video. Natuurlijk steek ik er veel tijd en energie in om hen te benaderen, maar vaak blijkt dat het me gewoon gegund wordt. Tom Coronel was toevallig in het buitenland, dus dan zorg ik er voor dat ik hem bij terugkomst oppik bij Schiphol om in de buurt een video te gaan maken. Zijn vlucht werd uiteindelijk vertraagd, maar hij wilde alsnog mee doen. Hetzelfde geldt voor Bram Moszkowicz, die midden in de jaren ’90 een succesvolle reclame met ‘gewoon Apeldoorn bellen’ had. Ik ben altijd een groot liefhebber van reclames geweest, en dat vind ik één van de meest iconische Nederlandse reclames, dus je kunt voorstellen hoe hoe cool het voor me was dat hij meedeed.”

De video ‘Fred’ met je dochter Do leverde een miljoen views op. Hoe bijzonder was dat?

“Dat was geweldig, omdat het merendeel van de video’s tussen de 50 duizend en 200 duizend kijkers trekt. Vooraf leek het me leuk om een functioneringsgesprek met mijn dochter te voeren, waarbij ik me afvroeg wat ze zou doen bij een negatieve wending. Daarna benaderde ik Alexander Sterk, sales & brand manager McClaren voor Louwman Exclusive, of hij mee wilde doen. Toen bleek dat hij mijn video’s al 3 jaar bekeek en vervolgens kon ik gaan draaien in de mooie showroom langs de A2 in Utrecht waar Do op gesprek gaat met pony Fred. En dankzij deze samenwerking doen wij nu ook zaken via Louwman. Zo zie je dat iets wat je leuk vindt om te doen, een positief effect kan hebben voor je bedrijf.”

Italië in de polder

Autobedrijf Italië in de Polder heeft zes werknemers in dienst en richt zich uitsluitend op de verkoop van Italiaanse auto’s van de merken Fiat, Alfa Romeo en Maserati, waarbij zij ook het onderhoud voor rekening nemen, zegt Sam van Dalen. “Op jaarbasis verkopen we tussen de 300 en 400 auto’s. Dat is ook de basis van mijn bedrijf. Dankzij de video’s op Facebook is het aantal mensen dat een auto aan ons te koop aanbiedt toegenomen. Daardoor kunnen wij juist selectiever zijn, omdat particulieren en andere ondernemers ons nu sneller weten te vinden.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.