Volvo subsidieert fietshelmen voor kinderen

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • J.W. Jansen

    Het is heel edelmoedig dat Volvo zich inzet voor het gebruik van fietshelmen. Het probleem is echter dat dragen van een fietshelm volgens bijna alle onderzoeken geen enkel positief effect heeft voor de veiligheid van de fietser. Eerder negatief.(!!) Tientallen internationale onderzoeken van betrouwbare instituten melden eerder méér letsel, ernstiger verwondingen en bovendien een sterke daling van het fietsgebruik. In Australië daalde het fietsgebruik na invoering van de helmplicht voor wielrijders met bijna 40%! Dát is pas onveilig, als er haast alleen maar auto’s op de weg overblijven! De helm draagt niet bij tot een gezondheidswinst, de enige die er wel bij vaart is de helmenfabriek (zie referentielijst op enfb.nl). Dus Volvo, draag gerust een helm in de auto (daar blijkt het risico van hoofdletsel gemiddeld nl. nét zo groot als op de fiets!) en laat de fietser lekker trappen zonder een po op het hoofd!

  • kessel

    waar kan ik die onderzoeken vinden?

    mvg