Restwaardecrisis overschaduwt winststijgingen

Jaar in Beeld: Leasing | Donkere wolken naderen

Jaar in Beeld 2023 • Het geld klotst nu nog tegen de plinten, maar voor leasemaatschappijen met elektrische auto’s wacht een uitdagend jaar. De oorzaak: een woekerende prijsoorlog, een overschot aan lage bijtelling-auto’s, zwalkend overheidsbeleid en een stijgende rente.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Dit jaar kwamen duizenden Models S terug uit de lease. Tesla kreeg ze nauwelijks verwerkt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Reacties

  • Jande Fonkert

    Het stond al in de bijbel, Na 7 vette jaren volgen 7 magere jaren. Wat dat betreft niets nieuws onder de zon.

Jaar in Beeld: Leasing | Donkere wolken naderen | Automotive Online
Restwaardecrisis overschaduwt winststijgingen

Jaar in Beeld: Leasing | Donkere wolken naderen

Jaar in Beeld 2023 • Het geld klotst nu nog tegen de plinten, maar voor leasemaatschappijen met elektrische auto’s wacht een uitdagend jaar. De oorzaak: een woekerende prijsoorlog, een overschot aan lage bijtelling-auto’s, zwalkend overheidsbeleid en een stijgende rente.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Dit jaar kwamen duizenden Models S terug uit de lease. Tesla kreeg ze nauwelijks verwerkt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Reacties

  • Jande Fonkert

    Het stond al in de bijbel, Na 7 vette jaren volgen 7 magere jaren. Wat dat betreft niets nieuws onder de zon.