ALD biedt business-to-employee leasing via bemiddelaar

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Werknemers kunnen nu via Corporate Benefits een auto leasen. (Foto: Shutterstock)

Leasemaatschappij ALD Automotive is partner geworden van Corporate Benefits, een bemiddelaar die producten en diensten namens leveranciers met korting aanbiedt aan werknemers. ALD biedt via het platform private lease aan. Dat maakt de leasemaatschappij bekend. 

ALD Automotive zorgt er via Corporate Benefits voor dat werkgevers private lease kunnen bieden aan werknemers. Het gaat hierbij om operational private lease voor een nieuwe of gebruikte auto. De autoregeling is toegankelijk via het platform van Corporate Benefits, dat de werkgever ondersteunt bij implementatie. Voorwaarde voor het aanbieden van diensten via dit platform is dat de prijs via dit kanaal minimaal tien procent lager ligt dan bij de leverancier zelf. Naast Nederland wordt het product ook geleverd in Oostenrijk, België, Duitsland en Italië.

Aantrekkelijk

Het aandeel van private leasecontracten in de Nederlandse ALD-vloot is iets minder dan de helft. Of het aandeel met deze samenwerking zal stijgen, kan ALD-directeur Jeroen Kruisweg  niet zeggen. “Er is geen doelstelling of verwachting afgegeven voor het aantal auto’s dat wij dit jaar denken weg te zetten via dit kanaal. Het is vooral bedoeld om te leren en te kijken wat werkt, waar er vraag naar is. Zo bieden wij ook e-bikes via dit platform aan.” 

Volgens Kruisweg speelt de leasemaatschappij met private lease voor werknemers in op de wens van bedrijven om een aantrekkelijke werkgever te zijn. “Daarnaast past de samenwerking bij ons strategisch plan Move 2025. Hiermee willen wij het bereik van onze mobiliteitsoplossingen vergroten en ons klantenbestand verder uitbreiden.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.